Fasole verde cu carne de vitel

Este o mancare simpla,traditionala,rapida pe care o prefer atat cu carne de vita dar si cu carne de pasare.Imi   place vara cu fasole proaspata dar imi este dor de ea si iarna si o folosesc ori conservata la cutie/borcan sau congelata.

Ingrediente
900 g fasole(eu am avut 2 conserve mici)
circa 500 g carne de vitel
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras rosu
3-4 cartofi
2-3 linguri(depinde de fiecare cat doreste sa fie de colorata)pasta de tomate
ierburi de provence
marar verde
ulei
sare
Mod de preparare
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite.O condimentam cu sare .Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora iar apoi aceasta  o  rumenim  pe ambele parti .Avem  grija sa amestecam din cand in cand ..Cand carnea este frumos rumenita o scoatem pe un prosop absorbant .Curatam ardeiul,ceapa si morcovul si le spalam .Ardeiul il taiem cubulete,ceapa o taiem marunt iar morcovul il dam prin razatoare.In uleiul in care am rumenit carnea adaugam legumele si le inabusim circa 4-5 min dupa care adaugam carnea,stingem cu o cana de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana ce carnea este aproape fiarta.Condimentam dupa gust cu sare si ierburi de provence .Curatam cartofii,ii spalam ,ii taiem in sferturi si ii adaugam in cratita.lasand  sa fiarba la foc potrivit circa 10 min. ,timp in  care adaugam si  fasolea pe care mai intai am trecut-o perintr-un jet de apa rece.La final  adaugam marar verde taiat marunt si pasta de rosii si lasam sa mai dea in cateva clocote.

Servim calda.
Pofta buna!

11 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes