Spun “Drob de Craciun “ pentru ca fata de “Drobul de Paste” care are in compozitie oua fierte acesta are carnaciori afumati.
Ingrediente
500 g carne porc(impanata cu grasime)
1 kg ficat de porc
6 bucati carnati afumati
5-6 catei usturoi
2 cepe
5 oua
putin ulei
1 lingura faina
1 paharel coniac
marar,patrunjel
sare,piper
Mod de preparare
Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Acest amestec se inabuse in putin ulei.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca apoi cu marar, patrunjel(taiate marunt) din abundenta.Se poate folosi marar si patrunjel atat verde cat si uscate.Se mai adauga 4 oua,coniacul si se amesteca bine, bine……..
Pentru copt eu am folosit tavi din aluminiu dar se poate folosi orice alta forma.Le-am tapetat cu putin ulei,putina faina si apoi in fiecare am pus compozitie pana la jumatatea formei,deasupra ei cate doi carnaciori si am sfarsit cu restul de amestec de carne .
Hallo Maria,
RăspundețiȘtergerenu cunosc Varianta asta , da Rezeta ta m-a convins.. Fioarte feinä . Compliment
Multe Salutäri Jacob
Hallo Jacktels,
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita si de aprecieri.
Eu fac de foarte mult timp aceasta reteta si ne place tare mult .
O zi buna!