L-am facut de Craciun..............initial am zis sa fac o placinta cu mere dar m-am razgandit..........am zis ca este o sarbatoare aparte si trebuie facut ceva ce nu faci in fiecare zi.Ingrediente
1 pachet aluat foietaj
1 kg mere
1 borcan gem de cirese
scortisoara
zahar
10 nuci
1 ou
esenta de migdale
susan
faina
ulei
Mod de preparare
Merele se spala .
Se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.
Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.
Se lasa la fiert circa 3-4 min.
Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.
Separat, intr-o forma rotunda ,tapetata cu putin ulei si putina faina, se aseaza aluatul, ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).
Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.
E o placere pentru mine sa vin sa-ti vizitez blogul,de fiecare data gasesc ceva nou.Multumesc frumos de premiu.Te pup.
RăspundețiȘtergereSilvioara ,multumesc de vizita si de aprecieri.Sa stii ca am rosit la spusele tale.Ma bucur ca premiul meu ti-a facut placere.Pup si eu mult.
RăspundețiȘtergerece delicatesa, ce bine arata si apetisant, o reteta reusita si foarte gustoasa, daca a mai ramas vreau si eu o felie, daca nu incercam sa vedem ce iese :D
RăspundețiȘtergere