Mancarea mea preferata din adolescenta.Ingrediente
Pentru chiftele
500 g carne porc
1 ceapa
un cartof ras
1 ou
o legatura patrunjel
faina
ulei pentru prajit
sare,piper
Pentru sos:
1 ceapa
o cana sos de rosii
o cana supa de carne sau apa
frunze de dafin
ulei
piper boabe
o lingura otet
1 legatura patrunjel
1-2 catei de usturoi
Mod de preparare
Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga peste carnea tocata.Se mai adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bineSe formeaza chiftelute care se trec prin faina si apoi se prajesc in ulei incins. Cand sunt bine rumenite se scot si se pun intr-un vas acoperit ca sa stea cald.
Pentru chiftele
500 g carne porc
1 ceapa
un cartof ras
1 ou
o legatura patrunjel
faina
ulei pentru prajit
sare,piper
Pentru sos:
1 ceapa
o cana sos de rosii
o cana supa de carne sau apa
frunze de dafin
ulei
piper boabe
o lingura otet
1 legatura patrunjel
1-2 catei de usturoi
Mod de preparare
Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga peste carnea tocata.Se mai adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bineSe formeaza chiftelute care se trec prin faina si apoi se prajesc in ulei incins. Cand sunt bine rumenite se scot si se pun intr-un vas acoperit ca sa stea cald.
Separat se face sosul :se caleste ceapa in putin ulei, se adauga sosul de rosii , supa de carne sau apa , foaia de dafin , boabele de piper, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul.Spre final se adauga verdeata , usturoiul taiat felii si o lingura de otet( da savoare sosului).Se adauga si chiftelutele in sos si se da la cuptor pentru circa 10 min.
Se servesc calde alaturi de piure de cartofi, pilaf sau alte garnituri.Pofta buna!
Se servesc calde alaturi de piure de cartofi, pilaf sau alte garnituri.Pofta buna!
Bune rau...mi-ai adus aminte de ele. Nu le-am mai facut de mult. Asa le facea si mamica mea in copilarie. Un inceput de saptamina minunat!Cami
RăspundețiȘtergerePS: Nu poti te rog, sa dezactivezi verificarea cuvintelor. Nu au nici un sens decit de a pierde timp si nervi. Mersi mult
da'ce harnica esti medi ! nu am facut niciodata chiftelutele cu cartof ras ! am sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereNici eu nu le mai facusem de foarte mult timp.............si mama imi facea, acuma insa am facut eu si i-am dus si ei............roata se invarte.
RăspundețiȘtergereMultumesc de atentionare ,Cami ,sincera sa fiu nici nu stiam ca este activat si nici nu stiu daca voi sti sa il dezactivez.....ha,ha,ha.........poate ma ajuti daca nu ma descurc.Multumesc!
Pansy, incearca.....ies mai pufoase, insa cartoful trebuie scurs bine in mana.
RăspundețiȘtergereSeara buna!
bune bune....frumoasa stranepoata...sa va traiasca...o saptamana buna
RăspundețiȘtergereMultumesc,Alialexa!
RăspundețiȘtergereStranepoata, locuieste la Londra, vine pe 26 luna aceasta ,de-abia o astept.
Pup!
Si mie imi plac chiftelele , dar fara sos.
RăspundețiȘtergereAm zis merci, cand m-am mutat la casa mea si am scapat de chiftelele cu sos ale mamei.
Am avut probeme cu colecistul inca din adolescenta si mama, dar mai ales tata, nu putea sa inteleaga ca sosul ala imi facea rau.
Sosul uneori nu face bine ,asa este Mari, numai ca eu nu fac rantas,deci nu pun faina.
RăspundețiȘtergerePup!