Ingrediente
2 verze murate
6-7 carnati afumati
6-7 felii bacon
2 cepe
ulei
piper boabe
2-3 linguri pasta de rosii
frunze de dafin
boia
marara uscat
marar verde
sare, piper
Mod de preparare
Varza se lasa la desarat in apa rece cateva ore avand grija sa o mai schimbam din cand in cand.
Taiem ceapa marunt si o calim in ulei.Peste ceapa calita punem pasta de rosii si un pahar cu apa .Adaugam putina boia , piper macinat si cimbru uscat.Amestecam bine si lasam sa dea in cateva clocote.
Separat , dupa ce am desarat varza , o stoarcem de apa si apoi o taiem fideluta.Amestecam varza cu compozitia de mai sus si asezam totul in vasul de lut.Presaram cateva foi de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor iar cand varza este pe jumatate facuta adaugam feliile de bacon si carnatii pe care i-am intepat in cateva locuri cu ajutorul unei scobitori.Lasam sa se rumeneasca bine si apoi servim calda asezonata cu marar verdesi acompaniata cu mamaliguta si un ardei iute alaturi.
P.s .Vasul de lut inainte de folosire trebuie sa stea cel putin 30 min . in apa rece.
Pofta buna!
Medi ce pofta mi-ai facut !!!!!Asta o sa fac si eu dar abia in we cand adun pe toata lumea la un pranz :)
RăspundețiȘtergeredeja mi s-a facut foame
RăspundețiȘtergerePana cand faci tu Sylvia te astept la o portie impreuna si cu baietii tai.Pup!
RăspundețiȘtergereDaca iti este foame te poftesc la o portie.
RăspundețiȘtergerese ve muy apetitoso con bacón,es muy sabroso y contundente,abrazos y cariños.
RăspundețiȘtergeream gatit pentru prima data varza calita dupa reteta ta. este delicioasa. foarte, foarte buna!. multumesc
RăspundețiȘtergere