Crapul din care am "confectionat" ce se vede mai jos a avut in jur de 14 kg si a fost prins de George la balta Liciu de la Razboieni-Piatra -Neamt.Asta se intampla in toamna anului
trecut.................uffffffffffffffffff............. acuma imi dau seama ca nu am facut nici o postare cu trofeele pe care le-a prins atunci......dar promit ca voi face.Acasa nu a adus ditamai namila, sa nu credeti asta.....l-a adus portionat.Si asta este o mica parte din ce am "confectionat".
Sper sa va placa.................pofta buna!
trecut.................uffffffffffffffffff............. acuma imi dau seama ca nu am facut nici o postare cu trofeele pe care le-a prins atunci......dar promit ca voi face.Acasa nu a adus ditamai namila, sa nu credeti asta.....l-a adus portionat.Si asta este o mica parte din ce am "confectionat".
Sper sa va placa.................pofta buna!
Ingrediente
4 bucati crap(cotlete) portionat
1/2 pahar cu bere blonda
1 ou
faina
1 lingura rasa cu malai
marar uscat
ulei de masline
ulei pentru prajit
1 lingurita cu unt
zeama de lamaie
sare,piper
Mod de preparare:
Bucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari astfel: se bate bine oul, se adauga berea si apoi se incorporeza malaiul si faina putin cate putin astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam in aluat si putin marar uscat si amestecam bine. Incingem intr-o tigaie uleiul in care am pus si untul.Dam pestele prin aluatul de mai sus si apoi il punem in tigaia cu ulei incins.Prajim la foc potrivit , chiar mic,circa 5 min. pe fiecare parte pana ce acesta se rumeneste frumos.Nu trebuie sa prajim la foc mare deorece riscam ca pestele sa nu se faca doar sa se arda aluatul.Cand pestele este gata facut se scoate pe o hartie absorbanta . Servim alaturi de o garnitura , eu am preferat o garnitura cu cus-cus.
4 bucati crap(cotlete) portionat
1/2 pahar cu bere blonda
1 ou
faina
1 lingura rasa cu malai
marar uscat
ulei de masline
ulei pentru prajit
1 lingurita cu unt
zeama de lamaie
sare,piper
Mod de preparare:
Bucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari astfel: se bate bine oul, se adauga berea si apoi se incorporeza malaiul si faina putin cate putin astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam in aluat si putin marar uscat si amestecam bine. Incingem intr-o tigaie uleiul in care am pus si untul.Dam pestele prin aluatul de mai sus si apoi il punem in tigaia cu ulei incins.Prajim la foc potrivit , chiar mic,circa 5 min. pe fiecare parte pana ce acesta se rumeneste frumos.Nu trebuie sa prajim la foc mare deorece riscam ca pestele sa nu se faca doar sa se arda aluatul.Cand pestele este gata facut se scoate pe o hartie absorbanta . Servim alaturi de o garnitura , eu am preferat o garnitura cu cus-cus.
Si al meu barbat este pescar,dar nu se poate lauda cu asa trofee!Pentru Florii o sa retin ideea!
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
dupa cum se vede a fost o captura pe cinste...tare apetisant arata!
RăspundețiȘtergereo seara faina!
arata extraordinar
RăspundețiȘtergereSuper reteta si mie imi place peste. Mai greu gsesc prospat. O seara placuta...
RăspundețiȘtergereArata extraordinar. Nu ma omor dupa peste, dar asa ceva cred ca as manca. Felicitari!
RăspundețiȘtergereJanet lui George ii plac capturile mari dar mai prinde si fate.Incearca reteta si sa-mi spui daca iti place te rog.PUP!
RăspundețiȘtergereMultumesc Craita, te astept la o portie.Pup!
RăspundețiȘtergereMio si noua ne place tare mult pestele si il mancam cu mare drag.Lasa ca daca vii odata la noi iti voi prepara o masa cu peste proaspat.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Haplea ma bucur tare mult ca iti place.
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
Daaaaaaaaaaa Violette , astea sunt capturile care ii plac lui George.Pup!
RăspundețiȘtergere