Este un pandispan cu invelis usor crocant.
Ingredientele folosite sunt pentru o portie (o tava de chec).
Ingrediente
5oua
5 linguri de ulei
220 gr zahar brun
180 gr faina
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
un praf de sare
zahar pudra-pentru ornat
unt-pentru tapetat forma
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Ingredientele folosite sunt pentru o portie (o tava de chec).
5oua
5 linguri de ulei
220 gr zahar brun
180 gr faina
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
un praf de sare
zahar pudra-pentru ornat
unt-pentru tapetat forma
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi .
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente
si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente
si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna!
Reteta care m-a inspirat in "confectionarea" acestui pandispan este a Licutei http://licutamarin.blogspot.com/2011/06/pandispan-perfect.html,o persoana draga mie ,cu un blog care ma farmeca atat prin ceea ce"confectioneaza" dar si prin felul de prezentare.Multumesc ,Licuta!
Vai Medi cat de mult imi place pandispanul!!! Ti-ai iesit de mai mare pofta!!!!! Seara placuta!
RăspundețiȘtergereMama ce pofta mi-ai facut de pandispan! Mereu uit de lucrurile astea simple dar atat de grozave!! E pufosenie adevarata asta! Pup
RăspundețiȘtergerepai ce ma fac eu ca sunt la cura? Hai ca te las repede ca tu prea ma ispitesti...
RăspundețiȘtergereServesc o felie, ca e super bun!!!Pup!
RăspundețiȘtergereMedi ce bine a iesit checul! Vreau macar o feliuta, te pupic.
RăspundețiȘtergereTare bun si frumos nevoie mare! Pup
RăspundețiȘtergeretare mult imi place pandispanul ..in orice combinatie!
RăspundețiȘtergereha,ha ai dat pestele pe pandispan????
RăspundețiȘtergerebun,delicios si cu aspect frumos!!!
Zi placuta si tie Ruxy!
RăspundețiȘtergereAntonina,eu nu ma complic ,eu fac numai lucruri simple.....hahaha.Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereAlinutzika,ma intelegi si pe mine de ce nu fac dulce?Pup si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereLicuta, stii cum este pentru ca ti-am furat reteta.....hihihi.
RăspundețiȘtergereLenutica dupa ce mananci prima felie sigur o vrei si pe a doua.....hihihi.
RăspundețiȘtergerePup si eu Corina draga!
RăspundețiȘtergereLa fel si mie ,Timea!Pup!
RăspundețiȘtergereLulu, vin si cu pestele .....hahaha.
RăspundețiȘtergereO feliuta si pt mineeee......te roog!!!1
RăspundețiȘtergereArata foarte bine !!! :)
RăspundețiȘtergere