duminică, 25 noiembrie 2012

Rulada de porc in sos de rosii

Voua vi se intampla sa fi-ti in pana de inspiratie ,sa nu stiti ce sa gatiti  chiar si atunci cand aveti ingredientele intinse pe masa?.........  va uitati la ele si va intrebati..... ce sa "confectionez"?Ei bine ............mie una mi se intampla!
Asa s-a intamplat si de data aceasta............aveam niste ceafa de porc..............ce sa fac,ce sa fac cu ea,m-am intrebat?.................si asta pentru ca nu vroiam o friptura la cuptor sau un gratar................vroiam altceva !!!..................in cele din urma inspiratia a sosit............hihihi.......si am "confectionat" aceasta rulada pe care v-o recomand !
Inainte de a trece la treaba fac o paranteza.............il intreb cateodata pe George.........ce ai vrea sa gatesc?..............el ,raspunde sec de ma si enerveaza..............MANCARE!!!.................hihihi.
Tin sa precizez ca particip cu aceasta reteta la concursul "FISSLER BY KIKA-EXCELENTA IN BUCATARIE" organizat pe site-ul www.gatestesanatos.ro

Ingrediente
3 bucati ceafa de porc
1 legatura patrunjel
6 fire de ceapa verde
3 ardei grasi rosii
1 pahar cu vin
ulei de masline
sare
piper macinat
oregano
Pentru sos
1 cana cu bulion
sare
piper macinat
2 foi de dafin
Mod de preparare
Carnea de porc spalata si uscata se bate cu ciocanul ca la snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si oregano dupa gust.Dam la rece pana cand preparam urmatorul amestec:curatam , spalam si apoi taiem patrunjelul,ceapa si ardeii.Punem intr-un bol ,stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper.Amestecam bine.

Scoatem carnea de la frigider si ungem fiecare felie in parte cu  amestecul de mai sus.
  Rulam si prindem in scobitori.Asezam rulourile intr-un vas.
Turnam vinul si un pahar cu apa peste ele si dam la cuptor.Lasam pana cand carnea este rumena si bine facuta.
Cu circa 15 min inainte de  a scoate din cuptor turnam bulionul pe care l-am condimentat cu sare si piper  si adaugam  foile de dafinn.
Lasam ca sosul sa scada .
Scoatem din cuptor si punem sosul intr-o sosiera iar rulourile le stergem bine cu ajutorul unui prosop absorbant ,le lasam sa se racoresca si apoi taiem felii potrivite.Servim ca atare sau alaturi de o garnitura si bineinteles stropite cu sos.

Pofta buna!

20 de comentarii:

  1. Ha,primul sosit,primul servit!!
    O portie dubla te rog,eu sunt carnivora!!
    o bunatate ai facut draga Medi;pup!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, delicios!!!Mai este si pentru mine o feliuta?:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu te servesc pe tine Licuta cu o portie?
      Pup si seara frumoasa!

      Ștergere
  3. Arata absolut delicios!! Si da, si eu am aceeasi problema, si da, si al meu zice la fel :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha,Simona...............eu zic ca barbatii sunt facuti de o singura mama de seamana asa de bine unii cu altii:))

      Ștergere
  4. Cred ca a iesit ceva foarte bun din pana asta de inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rulada arata foarte frumos in sectiune! Merge de minune la o masa festiva! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow ce bunatate ! Miroase a sarbatoare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daaaaaaaaaaaa si eu simt miros de sarbatoare in aer!

    RăspundețiȘtergere
  8. mi se pare o reteta simpla,motiv ptr care acum astept sa se rumeneasca....sunt sigura ca voi confirma spusele celorlalti.

    RăspundețiȘtergere