luni, 1 aprilie 2013

Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii

    Fraged si aromat!
Ingrediente
2 bucati rasol de curcan
ulei de masline
sare
piper macinat
1 pahar cu vin alb sec
Pentru sos
1 ceapa
2 catei de usturoi
ulei de masline
2 linguri pasta de rosii
1/2 cana suc de rosii
1 lingurita cu zahar
2 foi de dafin
rosmarin uscat
sare
piper macinat
2-3 fire patrunjel verde

 Mod de preparare
Spalam carnea,o stergem bine cu un prosop de bucatrie ,o condimentam cu sare si piper si o ungem cu ulei de masline.Asezam carnea intr-o tava si turnam peste ea vinul si 1/2 cana cu apa.Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta .Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.
Separat ne ocupam de sos.
Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam si usturoiul si il taiem rondele subtiri.Intr-o cratita in care am incins putin ulei punem ceapa si usturoiul si lasam la inabusit circa 5-6 min.Adaugam pasta de rosii si zaharul.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam o cana cu apa , sucul de rosii ,foaile de dafin si rosmarinul.Condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa fiarba sub capac la foc mic pana ce sosul scade si se ingroasa.La final indepartam foile de dafin.
Sosul astfel pregatit il turnam in tava cu rasol si mai lasam la cuptor circa 5-6 min.
Asezonam cu patrunjel verde si servim alaturi de o garnitura............legume fierte,piure de cartofi ,cartofi natur etc.

Pofta buna!

    12 comentarii: