Ingrediente
6 albusuri
225 g zahar
4 linguri de iaurt gras
150 ml ulei
300 g faina
3 linguri cacao
75 g ciocolata amaruie
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
un praf de sare
150 g nuca
Pentru glazura de caramel
4 linguri zahar
100 ml smantana pentru frisca
100 g unt
1 fiola esenta de rom
Pentru decor
ornamente pentru prajituri
Mod de preparae
Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa.
Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam usor in bezea.
Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem.Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus.Amestecam cu miscari usoare de jos in sus.
Topim ciocolata pe baia de aburi ,o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.
Turnam compozitia intr-o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm)tapetata cu hartie de copt.
Asezam miezul de nuca taiat deasupra.
Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil,la 180 grade ,pentru circa 40-50 min(trebuie sa treaca testul scobitorii).
Lasam sa se racoreasca in cuptor,timp in care ne ocupam de glazura.
Amestecam pana cand untul se topeste.Adaugam esenta de rom si amestecam.
Asezam checul pe un gratar si turnam glazura calduta.Inclinam putin checul astfel incat glazura sa se prelinga si pe partile laterale.
Decoram cu ornamente pentru prajituri
Lasam la rece sa se intareasca glazura.
Taiem si servim.
Pofta buna!
Decoram cu ornamente pentru prajituri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu