Am vazut aceasta reteta la deyutzky pe Bucataras.ro,am trecut.o la favorite si nu a trecut mult timp pana ce m.am apucat de "confectionarea" ei.Este pentru a doua oara intr.o saptamana cand o fac si vreau sa va spun ca prima data nu am reusit sa fac poze asa de repede s.a terminat. Acompaniata de o cana de cafea sau chiar de una de ceai este perfecta pentru o dimineata de toamna ca aceasta.
Multumesc Deyu's Deligh's pentru reteta http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-si-cacao-79070.html.
Ingrediente
360 g faina
- 300 g zahar
- 9 oua
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 varf cutit de sare
- 1 fiola esenta de rom
- 3 pliculete zahar vanilat
- 125 g iaurt
- Pentru crema de branza
- 600 g branza dulce de vaci
- 6 linguri rase zahar
- 1 ou
- 1 lingura cu varf de amidon
- 1/2 fiola esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- Pentru decor
- zahar pudra
- Mai avem nevoie
- unt pentru uns tava
- Mod de preparare
-
- Blatul
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.
- Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.
- Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina,praful de copt si cacao
- Mixam usor(la treapta mica)pana ce incorporam toate ingredientele.
-
Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
- Turnam compozitie in tava.
Crema de branza
Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.
Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.
Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii).
Pofta buna!
O notez și o fac și eu. Îmi place!
RăspundețiȘtergereMari,ai facut.o?
Ștergere