Reteta este luata de la Diaconta http://www.bucataras.ro/retete/tort-roxana-44011.html careia ii multumesc tare mult si vreau sa -i spun ca este un tort de exceptie.
Ingrediente
Pentru blat(pentru o tava cu diametrul de 24 cm)
- 200 g ciocolata neagra
- 250 g zahar
- 75 g unt
- 65 g cacao
- 5 oua
- 120 ml lapte batut
- 140 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 fiola esenta de lamaie
- un praf de sare
- Pentru crema
- 400 g brânza dulce de vaci bine scursa
- 200 ml smântâna 12% grasime
- 200 ml iaurt gras
- 200 gr zahar
- 200 ml frisca 32% grasime
- 15 gr gelatina granule
- 1 fiola esenta de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie mai mica
- Pentru jeleu
- 300 g amestec de mure ,capsuni,zmeura
- 3 linguri zahar
- 1 lungura amidon alimentar
- Pentru decor
- 250 ml frisca
- ornamente
- nuca de cocos
- 1 kiwi
- Mod de preparare
- Blatul
- Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi impreuna cu untul.
- Lasam sa se topeasca dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
- Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul)si apoi incorporam zaharul in ploaie .
- Adaugam rand pe rand esenta de lamaie,apoi laptele batut si mai apoi ciocolata racita.
- Amestecam pentru o buna omogenizare.
- Amestecam faina cu praful de copt,bicarbonatul de sodiu si cacao si dupa ce le cernem le incorporam in amestecul de ciocolata.
- Captusim o tava rotunda cu hartie de copt ,turnam amestecul pentru blat si dam la cuptorul preincalzit in prealabil.
- Coacem la 190 grade timp de 50-60 min.(facem testul scobitorii).
- Compozitia va fi destul de lichida pâna aproape spre final.
- Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.....eu l-am facut astazi si maine l-am taiat.
- Crema
- Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.
- Mixam frisca si o dam la rece,la frigider.
- Amestecam branza cu zaharul(adaugat in ploaie) si cu smantana si mixam ,obtinand la final o pasta fina.
- Incorporam esenta de lamaie si coaja de lamaie.
- Incalzim un pic(cateva secunde) iaurtul(la microunde).
- Topim gelatina la microunde.
- Incorporam gelatina in iaurt.
- Lasam sa se racoreasca acest amestec si apoi il turnam peste crema de branza.
- Scoatem frisca din frigider si o incorporam si pe ea in crema de branza.
- Dam la frigider si lasam pana ce crema se intareste.
- Jeleul
- Punem intr-o cratita fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam pana cand isi lasa sirop.
- Adaugam amidonul si amestecam pana cand se ingroasa.
- Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.
- Asamblare
- Taiem blatul in trei bucati.
- Ochiometric impartim si crema in trei.
- Tot ochiometric impartim si jeleul in doua.
- #Fiind un blat umed acesta nu mai trebuie insiropat.
- Asezam primul blat pe un platou rotund si adaugam jumatate din cantitatea de jeleu iar apoi o parte din crema.
- Acoperim cu urmatorul blat peste care asezam cealalta jumatate de jeleu si a doua parte din crema.
- Urmeaza ultimul blat peste care asezam ultima portie de crema.
- Imbracam tortul in frisca si decoram dupa placul fiecaruia.
- Delicios de bun!
- Multumesc inca o data Dia!
- Pofta buna!
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu