Haideți sa petrecem câteva zile minunate într o zona unde cu siguranță ți ai dori ca timpul sa rămână în loc.
La circa 8 km fata de Bran și aproximativ 35 fata de Brasov am descoperit o așezare rustica, cu multa verdeață, cu dealuri învelite în cele mai frumoase culori, cu oameni calzi și primitori. Este vorba de Poiana Mărului!
Ne am cazat la Pensiunea Flori de mar unde confortul, ospitalitatea, liniștea, aerul curat dar și mancarurile alese te surprind plăcut.
Poți să stai sa te odihnești în curtea pensiunii, lăsând copiii sa zburde, sa se dea în leagăn, pe topogane sau sa te plimbi prin împrejurimi sau sa pleci mai departe pentru ca sunt multe și frumoase atracții în zona.
Raducu își dorea tare mult sa meargă sa viziteze Castelul Bran, asa ca... la drum!
Castelul Bran este așezat la întrarea în culoarul Rucăr Bran, pe drumul ce leagă Brașovul de Câmpulung Muscel și a fost ridicat pe o stanca abrupta, având o vedere excepțională asupra dealurilor învecinate.
Cel puțin o data trebuie sa mergi sa l vizitezi. Pentru ca eu îl vizitasem de nenumărate ori am hotărât sa rămân în curtea castelului la o cafea iar copiii împreună cu mama lor sa viziteze interiorul. Deci, nu am poze din interior.
Bazele castelului se pare ca au fost puse în anul 1225 de către cavalerii teutoni, când a fost ridicata o fortificație din lemn.
În anul 1377sasii ajunși pe Scaunul Brașovului au cerut regelui Ludovic al Ungariei permisiunea de a construi cu ajutorul oamenilor și pe banii acestora o cetate. În felul acesta a luat naștere Castelul Bran, care a fost folosit de Sigismund de Luxemburg, împărat și rege al Ungariei, drept baza strategica atunci când în anul 1395 l a îndepărtat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Bătrân.
Mai multe secole la rand, castelul a fost folosit drept cetate de apărare.
În anul 1920 Castelul Bran a fost donat Reginei Maria, drept recunoștință pentru înfăptuirea Marii Uniri din anul 1918.
În anul 1948 Castelul Bran a ajuns în proprietatea statului și începând cu anii 90 au demarat lucrările de restaurare.
In anul 2000 Castelul Bran a fost revendicat de către Dominic de Habsburg iar în 2009 arhiducele a întrat în proprietatea castelului fiind nevoit sa l remobileze deoarece statul român a ridicat de acolo colecții pe care le avea în proprietate. Mitul lui Dracula a apărut datorita cărții lui Brian Stocker. Acesta nu a fost niciodată în România, el construindusi povestea inspirând se din cărți și imagini care îl descriu pe Vlad Dracul(Țepeș) precum și din povestirile despre Castelul Bran. Personajul a fost creat, se pare, după istorisiri despre Vlad Țepeș și cruzimea sa. El obișnuia, după cum bine știm, sa execute oamenii care nu respectau legile prin metode brutale.
Se spune ca de fapt, Vlad Țepeș nu a locuit niciodată la Castelul Bran.
Plecam, lăsând în urma lacul și ne îndreptăm către Coloanele de Bazalt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu