Dorada, pe numele lui științific Sparus aurata, este un peste care trăiește în Marea Mediterana, cu carne alba, cu oase puține și cu un gust divin.
L am preparat simplu, la cuptor, cu o garnitura de cartofi și un sos de pătrunjel.
Ingrediente
2 buc. peste Dorada
ulei de masline
zeama de la o lămâie 🍋
pătrunjel uscat
sare, piper
Pentru sos
1 legătură patrunjel
4 căței de usturoi
1 linguriță zeama de lamaie
1 linguriță ulei de masline
sare, piper
Pentru garnitura
6 cartofi
ulei de masline
3 fire pătrunjel verde
otet balsamic
sare, piper
Curatam cartofii, ii tăiem rondele de circa 4-5cm și ii condimentam cu sare și piper.Ii așezăm într o tava și ii stropim cu ulei de măsline. Adaugam și cateva fire de pătrunjel verde.
Pestele curățat și spălat îl ungem cu ulei de măsline, îl stropim cu zeama de lămâie, îl condimentam cu sare și piper și îl așezăm în tava,peste cartofi. Adăugăm 1 cana cu apa în tava.
Dam la cuptor pentru circa 25-30 min. pana când atât pestele cât și cartofii sunt bine gătite.
Pentru sos
Pătrunjelul îl tăiem mărunt și îl amestecam cu usturoiul pisat.
Adăugăm ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper și amestecam.
Servim cald. Acest deliciu merge acompaniat de un pahar cu vin.
Pofta bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu