miercuri, 13 noiembrie 2024

Chec sărat cu zucchini, cașcaval și sunca


Este o rețetă simpla pe care o putem  adaptam gusturilor noastre. 
Dacă nu este pe placul vostru sau dacă nu aveți prin frigider ingredientele pe care eu le am folosit puteți înlocui cu altceva pe gustul vostru..... se poate folosi salam, bacon, cârnați, ardei gras, spanac, oua fierte etcetcetc. 
Eu am folosit atât șunca cât și cașcaval feliate. În cazul în care acestea nu sunt feliat trebuie sa facem noi aceasta operație. 

Ingrediente

1 buc. zucchini

200 g cascaval

200 g șuncă 

200 g smântână 

3 oua

150 g parmezan ras

150 g faina

100 ml lapte

pătrunjel verde

1 lingurita praf de copt

25 g unt

sare, piper

Mod de preparare

   Prepararea aluatului

Batem ouăle cu un praf de sare. 

Adaugam smântână și apoi parmezanul ras. Amestecam pentru o bună omogenizare. 

Adaugam și laptele. 

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt și apoi o incorporam în amestecul de mai sus.

Separat tăiem zucchini ul în rondele subțiri de circa 5-6 mm. 

Asamblare

Captusim o forma de chec cu hârtie de copt peste care punem câteva felii subțiri de unt. 

Așezăm un rand de rondele de zucchini, urmat de un strat de șuncă și apoi unul de cașcaval. Presarăm pătrunjel verde tăiat mărunt. 

Turnam jumătate din cantitatea de aluat peste straturile de mai sus iar apoi continuam cu încă un strat de zucchini, altul de șuncă urmat de stratul de cașcaval și pătrunjel verde. 

Turnam și restul de aluat în tava, peste straturi,nivelam și dam la cuptor la 180 grade timp de circa  40-45 min pana când checul nostru sărat este frumos rumenit și bine gătit. 





Scoatem tava din cuptor, lăsăm checul sa se raceasca după care îl scoatem din tava și îl feliem. Eu am preferat varianta de a l taia pe jumătate, pe orizontala,  apoi am tăiat sub forma de cuburi. 




Pofta bună! 

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu