miercuri, 15 decembrie 2021

Spirale cu gem de prune

Pentru aceste spirale am folosit același aluat ca și la Plăcintă frageda cu mere, de post! 

Pentru ca aveam gem de prune făcut în casa am hotărât sa l folosesc la aceste spirale dar voi puteți folosi și alte gemuri sau rahat sau nuca sau crema de ciocolata sau ce doriți. 

Ingrediente 

250 ml apa minerala

150 ml ulei de floarea soarelui

o lingurita zeama de lamaie

o lingura esenta de vanilie

150 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu

600g faina

un praf sarem

Umplutura

gem de prune

Mai avem nevoie

zahar pudra pentru pudrat spiralele

Mod de preparare

Într un vas punem ingredientele lichide și anume:apa minerala, uleiul, esenta de vanilie și zeama de lămâie 🍋. 

Adăugăm, rand pe rand,zaharul, zaharul vanilat, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 

Amestecam. 

Cernem faina. 

Adăugăm faina, puțin câte puțin, și când aceasta a fost incorporata complet începem sa frământăm.Aluatul trebuie sa fie unul elastic, omogen, care nu se lipește de mana. 

Framantam timp de 5 - 7min. 

Acoperim cu o folie de plastic vasul în care am frământat și îl dam la rece, la frigider timp de 30 min.

Scoatem aluatul din frigider după 30 min și îl împărțim în doua .


Cu ajutorul sucitorului întindem una din porțiile de aluat într un dreptunghi. 

Ungem jumătate din aluat cu gemul de prune.


Aducem jumătatea neunsa peste cea cu umplutura și presam ușor aluatul. 

Tăiem cu un cuțit ascuțit aluatul în fâșii de 2-3cm.

Rulam fiecare fâșie în sens invers pentru a obține o spirala. 
Rulam fiecare spirala în parte sub forma de melc și le așezăm într o tava căptușita cu hârtie de copt. 
La fel procedam și cu cea de a doua portie de aluat. 

Dam la cuptor, la 180 grade, timp de circa 20 min sau pana se rumenesc frumos. 
Se scot din cuptor, se lasă câteva minute(4-5) sa se răcorească, apoi se pudrează după care puteți servi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu