vineri, 4 februarie 2022

Crap cu sos de usturoi și lamaie

Carnea de peste este una ușoară, hrănitoare și sănătoasă. De cel puțin o data pe săptămână "confecționez" ceva cu peste. 

Aceasta rețetă este una simpla și rapida... în 30 min. te poți așeza la masa. 

La treaba, ca mi e pofta și foame. 

Ingrediente

4 cotlete crap

sare

piper

1 lamaie

1 fir rozmarin

Pentru sos

8 căței de usturoi

2 linguri ulei din sâmburi de struguri

1 lingura zeama de lamaie

1 lingura pătrunjel uscat


Mod de preparare 

Preparare sos de usturoi

Zdrobim usturoiul. 

Într un bol 🥣 punem usturoiul zdrobit, adaugam un praf de sare și amestecam. Adaugam în fir subtire uleiul amestecând continuu ca la maioneza. Urmează sa adaugam zeama de lămâie 🍋 și pătrunjelul uscat. Sosul obținut este unul cremos, legat, ca o maioneza. 

Feliem lămâia și așezăm feliile într o tava împreună cu un fir de rozmarin și feliile de crap condimentate cu sare și piper. 


*Feliile de crap 🎏 se așează în tava cu pielea în jos. 

Ungem pestele cu sosul de mai sus. 

Punem o cana cu apa în tava și dam la cuptor la 180, timp de circa 20-30 min. (pana când intra ușor furculița în el și este frumos rumenit). 

Servim pestele cald cu mămăliguță și mujdei de usturoi, cu cartofi 🥔 natur sau cu legume sau cu orez asa cum am făcut noi.

Un deliciu! 😋



Pofta bună! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu