Carnea de peste este una ușoară, hrănitoare și sănătoasă. De cel puțin o data pe săptămână "confecționez" ceva cu peste.
Aceasta rețetă este una simpla și rapida... în 30 min. te poți așeza la masa.
La treaba, ca mi e pofta și foame.
4 cotlete crap
sare
piper
1 lamaie
1 fir rozmarin
Pentru sos
8 căței de usturoi
2 linguri ulei din sâmburi de struguri
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura pătrunjel uscat
Preparare sos de usturoi
Zdrobim usturoiul.
Într un bol 🥣 punem usturoiul zdrobit, adaugam un praf de sare și amestecam. Adaugam în fir subtire uleiul amestecând continuu ca la maioneza. Urmează sa adaugam zeama de lămâie 🍋 și pătrunjelul uscat. Sosul obținut este unul cremos, legat, ca o maioneza.
Feliem lămâia și așezăm feliile într o tava împreună cu un fir de rozmarin și feliile de crap condimentate cu sare și piper.
*Feliile de crap 🎏 se așează în tava cu pielea în jos.
Ungem pestele cu sosul de mai sus.
Punem o cana cu apa în tava și dam la cuptor la 180, timp de circa 20-30 min. (pana când intra ușor furculița în el și este frumos rumenit).
Servim pestele cald cu mămăliguță și mujdei de usturoi, cu cartofi 🥔 natur sau cu legume sau cu orez asa cum am făcut noi.
Un deliciu! 😋
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu