Tamara Buciuceanu -Mamouret

Pentru cei care o indragesc pe Tamara Buciuceanu,piesa "Mamouret" este o mare incantare.Dar numai daca mergi si o vezi imi vei da dreptate.............si este pacat daca ai ocazia sa nu o faci.
Las pe altii mai in masura sa-si spuna impresiile iar pe voi dragii mei va invit in sala sa o vedeti si apoi sa o aplaudati .




Va place Tamara? - Snobii n-au loc la "Mamouret"
Autor: CLAUDIA DABOVEANU
O MARE ACTRITA, INTR-UN ROL MEMORABIL
Dupa opt ani, marea actrita Tamara Buciuceanu revine pe scena Teatrului "L.S. Bulandra", unde a repurtat nenumarate succese. De asta data, da viata personajului Mamouret, din piesa omonima a lui Jean Sarment.
Fara mari probleme existentiale, dar pe ganduri. Fericit, parca e loc si de altfel de bine-n viata ta. E momentul sa te-ntrebi, orice varsta ai avea, daca ai facut alegerile potrivite pana acum. E simplu. Iti trebuie doar putin curaj. Acestea sunt sentimentele care te bantuie-n drum spre casa, dupa ce-ai vazut cea mai recenta premiera de la "Bulandra", "Mamouret", in regia lui Dinu Cernescu.
INTUITIE. Regizorul a avut intuitie si a castigat. A mizat pe normalitate intr-o lume care si-a pierdut valorile. Pe o poveste simpla, despre dragoste si bucuria de a trai, spusa de actori din generatii diferite. Si-a zis: "Omul potrivit la locul potrivit". Si nu s-a gandit doar la actori, ci si la spectatori. Pentru ca pe "Mamouret" vine s-o vada exact cine trebuie s-o vada. Poate ca unii vin special pentru marea actrita la teatrul unde acum mai bine de 20 de ani facea un rol senzational in spectacolul Catalinei Buzoianu, "Dimineata pierduta". Dar echipa care o secondeaza, sedusa de talentul si energia Tamarei Buciuceanu, e imposibil sa nu fie buna. Bagheta de magician a regizorului Dinu Cernescu i-a facut egali - la limita de sus a scarii valorice - pe toti. Nu voi povesti piesa. O fac atat de bine actorii! Spun doar ca la "Mamouret" razi si plangi. Ca varsta personajelor oscileaza intre adolescenta si 100 de ani. Ca circul face bine unei vieti anoste, asa cum Mona (Steaua fara nume) a dat navala in locul unde nu se intampla nimic. Povestea merge mai departe. Acum 45 de ani, Doamna Bulandra, al carei nume il poarta acum teatrul, a interpretat acelasi rol pe aceeasi scena.
INGREDIENTELE SUCCESULUI
Pleci de la spectacol cu un sentiment pe care-l uitasesi: de firesc, de normal. Indus de oameni care-si fac meseria cu drag si daruire si care infloresc la aplauze iar si iar. Se cuvine sa amintim echipa care a intregit succesul de la "Bulandra", alaturi de Tamara Buciuceanu: Ion Cocieru, Serban Pavlu, Ioana Macaria, Marius Chivu, Mihai Verbitchi, Gabriel Spahiu, Gheorghe Ifrim, Manuela Ciucur, Dumitru Anghel, Daniela Nane, Silviu Geamanu, Theodor Danetti, Domnita Constantiniu, Dragos Silvestru. Regia, Dinu Cernescu. Decoruri, Mihai Madescu si Luana Dragoescu. Miscare scenica, Roxana Colceag. Ilustratia muzicala, George Marcu. Traducerea - bine ancorata in realitate - a unui text de care aveam nevoie: aceeasi Lucia Sturdza Bulandra.

2 comentarii:

  1. Medi,Imi este tare draga,dar in afara de ce am vazut la tv,nu prea avem norocul de mult teatru bun prin zona.
    Te pup si te astept cu un premiu in bucataria mea!!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes