Impresii si poze de vacanta/Franta-Coasta de Azur/2010

CASSIS este un orasel situat la est de Marsilia renumit pentru stancile pe care le intalnesti aici.
Ne-am oprit in port iar Andra, fata nasilor nostrii care ne-a insotit in aceasta croaziera am vazut ca a disparut dintr-o data.Ne uitam in stanga si-n dreapta dupa ea cand deodata apare cu niste bilete in mana.............ne propune o croaziera pe Mediterana de circa o ora si jumatate -doua pana la Calanques de Cassis.Calanca este sinonim cu intrare si este o formatiune geologica in forma de vale cu lanturi abrupte , de obicei de calcar,scufundata partial in apele maritime.Aceasta poate fi considerata un fiord mediteraneean.Peisajul este compus din dealuri de calcar alb care coboara in mare,partial acoperite cu arbusti,stanci abrupte pline de crapaturi in care plantele isi ancoreaza radacinile lor.
Urma deci sa ne imbarcam pe vapor sa mergem sa vedem calancile si insulele stancoase de langa coasta Marsiliei.Ne-am imbarcat iar vaporasul nostru de croaziera a inceput sa inainteze usor-usor prin apa de culoarea turcuazului.
In timp ce inaintam peisajul era de vis........vegetatie crescuta pe stanci,pasari care isi facusera cuiburi pe stanci,grote si din loc in loc cate un turn din Evul Mediu.Vaporasul nostru inainta cu viteza mica iar ghidul care ne insotea povestea istoria acestor minunate locuri si ce vedem in dreapta si-n stanga noastra.Am intrat la un moment dat printe stanci intr-un golf unde respiratia mi s-a taiat pentru cateva secunde............apa era atat de limpede si de un albastru naucitor de frumos.Admiram iahturile din golf,stancile abrupte si pe cei care faceau plaja pe aceste stanci sau inotau printre ele.
Imi este  tare greu sa descriu in cuvinte aceste extraordinare locuri, mai bine va las sa va delectati cu cateva poze.










































De la Cassis ne indreptam spre La Ciotat,un oras din sud-estul Frantei situat la est de MarsiliaUrcand din La Ciotat pe serpentine in ac de par lasam in urma o panorama de vis,cum rar intalnesti.Peisajul este magnific...............verdeata,stanci care ies din mare,plaja si albastrul marii.Ne apropiem de varf.....de pa stancile abrupte care ies din mare si pe care serpuieste soseaua se vede Cassis.
De sus totul parca este vis..................apa marii de un albastru naucitor,golfuri si yahturi care lasa in urma lor dare albe de spuma,plaje si fiorduri.















10 comentarii:

  1. dupa ce am vazut pozele pot sa spun doar....minunat...pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. imaginile sunt superbe!!!data viitoare cand pleci in vacanta te-as ruga sa ma pui si pe mine in valiza.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. superbe fotografii, chiar nu maia m cuvinte, foarte frumoas elocurile pe unde v-ati plimbat....Medi am un premiu pt tine, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intradevar Alialexa a fost minunat.
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, multumesc de comentariu si premiu........pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu pot sa spun decat minunat.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. peisaje de vis.. vacanta pe masura :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc de vizita si comentariu ,Alexandra............mi-a facut o deosebita placere comentariul tau , stiu ca tu ma vizitezi......te mai astept cu mare drag oricand.
    Ce ai facut astazi ?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes