Viena...........concert Andre Rieu

 Asa cum v-am promis am venit cu tolba plina de impresii si poze.
A fost minunat chiar daca am plecat cu stangul ,adica cu o ora intarziere de pe aeroport, totul apoi a descurs foarte bine si a fost magnific!.
Si ca sa zic asa am  " impuscat 2 iepuri dintr-o lovitura"................adica ..........odata concertul lui Andre Rieu si totodata  Viena,orasul meu de suflet.
Initial vroiam sa mergem la Budapesta sa vedem concertul dar in final am optat pentru Viena.
Am fost impreuna cu Bunica ,mama boss-ului de pe Bucataras.ro,o companie foarte placuta.Si pentru ca amandoua mai vizitasem Viena am hotarat sa ne facem un program mai lejer tinand cont si de faptul ca timpul  a fost  scurt.........adica fara intrari la muzee,palate(unde trebuie sa "pierzi" multe ore)..........deci pur si simplu plimbandu-ne aiurea  prin Viena, incercand sa luam pulsul si ritmul orasului.
Vremea a tinut cu noi in toata aceasta perioada......soare,soare si iar soare.....asa ca am putut sa ne plimbam in voie si sa ne incarcam bateriile.
Viena,pentru mine (si nu numai pentru mine, cred)inseamna civilizatie,curatenie,cultura,rigurozitate.Viena este un oras cu multa incarcatura istorica.Viena este orasul de care eu m-am indragostit.Sunt indragostita de Viena dar si de Andre Rieu.
Asadar dupa ce am aterizat am luat un taxi care ne-a dus la Hotel Stadthalle,unde aveam sa ne petrecem 2 nopti.Un hotel foarte frumos in apropierea Garii de vest si foarte aproape de cea mai populara strada a vienezilor Mariahilferstrasse pe care ador sa ma plimb sau sa ma asez pur si simplu la o terasa.
Asa arata camera in care am stat 2 nopti ......frumoasa,eleganta,curata.
    Si asa arata baia!
Curtea interioara a hotelului are  o terasa plina de verdeata  unde dimineata serveam micul dejun si ne savuram cafeaua.



Iar seara ne retrageam aici sa bem ceva.
Si am pornit la plimbare ..............pe Mariahilferstrasse In cursul zilei pe strazile din centrul Vienei este o forfota permanenta,strazile sunt pline ochi de oameni.

Admirand vitrinele pline cu fel de fel de bunaciuni













Aleile de castani cu flori roze de o parte si albe de cealalta parte a strazii.


Calestile trase de cai.

sau acesti arbusti tunsi la mare arta
sau pur si simplu oprindu-ne sa bem o cafea  sau sa mancam ceva.Imi plac  la nebunie acele terase in aer liber din  zona pietonala cu umbrelute unde te poti aseza la o masa sa bei ceva sau sa mananci .Si bineinteles ca odata ajunsi la Viena nu poti rata un snitel vienez.


Ne-am oprit  sa vizitam Stephansdom-ul,atractia numarul unu in Viena. asi putea spune si  una dintre cele mai reprezentative constructii gotice din Europa.

Ne-am oprit si am admirat apoi faimoasa Opera de Stat  (Wiener Staatsoper) , una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate o varietate de specatacole de opera si balet la cel mai inalt nivel artistic.


Cunoscuta local sub numele de Albertina, Galeria de Arta din Viena poseda 45.000 de picturi si acuarele, in jur de 1,5 milioane foi imprimate cu material grafic ce acopera o perioada de jumatate de mileniu si 35.000 de carti – este cea mai concentrata colectie din lume de material grafic. Colectia a fost fondata in 1786 de ginerele Mariei Tereza, ducele Albert de Saxon-Tescha.
Palatul Hofburg a fost locuit de familia imperiala pana in 1918. Initial a fost o cetate medievala din secolul al 13-lea, transformata ulterior in splendida resedinta a habsburgilor odata cu accesul acestora la putere si cu extinderea dominatiei lor.
Astazi, la Hofburg se afla sediul oficial al presedintelui republicii, precum si un important centru de conferinte si numeroase expozitii de arta.

Burggarten(gradina curtii imperiale) este un parc linistit din centrul Vienei, foarte cautat de cei care doresc sa se rupa de tumultul orasului pentru cateva ore. Parcul se afla in spatele aripii Neue Burg a complexului Hofburg.
In fundal avem Muzeul Fluturilor si cafeneaua Palmenhaus.


La intrarea in parc ne intampina statuia lui Mozart.
Cartierul Muzeelor din Viena (“Museums Quartier”) este un complex cultural spectaculos, aflat la marginea orasului vechi si unul dintre cele mai mari cartiere de muzee din lume. Este un amestec senzational de baroc revitalizat si edificii moderne impresionante. Gasesti aici: Museul Leopold, Muzeul de Arta Moderna, Kunsthalle, Centrul de Arhitectura Viena, Muzeul Copiilor Zoom si Dschungel, TanzQuarter sau Centrul de Dans.

Clădirea parlamentului din Viena este o construcţie remarcabilă, într-un oraş plin de monumente de arhitectură.
Primaria din Viena este una dintre cele mai frumoase cladiri din multitudinea de frumuseti arhitecturale pe care le are acest oras.
Si a sosit si ziua mult asteptata........ziua concertului lui Andre Rieu,motivul principal al acestei mini-vacante.
Un vis devenit realitate.......o dorinta implinita.....l-am vazut "pe viu"pe acest magician al sunetului si rafinamentului care manuie cu atata eleganta vioara.
Andre Rieu a fost o experienta cu totul si cu totul speciala........mi-a atins coarda de la vioara inimii......si pot spune ca acuma am ceva in plus in suflet.
Concertul a avut drept locatie Wiener Stadthalle
Cum pot reda in cuvinte ceea ce am vazut ,auzit si trait?....................imposibil!!!......si totusi voi incerca sa va aduc si pe voi in imensa sala (cat 2 stadioane....zic eu!)in care a avut loc concertul.O sala plina pana la refuz,cu spectatori de la adolescenti pana la persoane bine trecute de 80 de ani,de la blugi la rochii lungi de seara,cu oameni veniti din toate partile lumii.Si ce m-a bucurat foarte muuuuuuuuuuult a fost faptul ca erau mult romani.
Eticheta sobra a unei sali de concert clasic obisnuit este lasata  la intrare iar in sala vei gasi o atmosfera relaxanta,vei gasi o sala unde se canta  si se danseza pe arii si fragmente muzicale celebre, deosebit de populare,puse insa in  scena intr-o maniera care te fascineaza.Entuziasmul şi buna dispoziţie pe care artistul impreuna cu  orchestra sa reuşesc să le insufle publicului.la concertele sale fac deliciul publicului .
Da,da.........printre randuri se danseaza..............)))
Acest violonist  numit si Regele Valsului  are un mare merit  .......... el  stie cum sa-si apropie spectatorii, sa-i implice in spectacol astfel incat concertele lui sunt adevarate spectacole,reusind sa faca din muzica clasica o muzica accesibila unui public larg.
Concertele  lui Andre Rieu sunt  presărate adesea cu momente muzicale comice. Si pot spune ca aceste concerte puse in scena de el sunt unice din toate punctele de vedere.
Spectacolul a inceput fix la 19,30 ,cand printre randuri si-a facut aparitia, MAESTRUL ,urmat de orchestra sa in aplauzele intregii salii.Elegant,distins,cu zambetul pe buze si vioara in mana  era urmat de membrii orchestrei pas cu pas............. doamnele  imbracate de bal in rochii lungi ,pastelate urmate de domni  imbracati cum altfel decat in frac.
O ploaie de baloane frumos colorate au umplut la un moment dat centrul salii de spectacol..............am crezut ca spectacolul a luat sfarsit dar a urmat un sir lung de bisuri iar  maestrul  a iesit  pe scena incantandu-ne din nou  inca 30 de minute cred.
Cei care ocupau locurile din mijlocul salii s-au adunat cu totii in fata scenei aplaudand incontinuu,dansand si cantand .MAGNIFIC!

Nu am inregistrat,am facut doar cateva poze ,recunosc,nu foarte reusite...........dar ce este mai important este ca am ramas  in gand , in privire si in suflet  cu acest spectacol.
Daca aveti ocazia este pacat sa ratati un astfel de spectacol!

28 comentarii:

  1. Foarte frumos doamna draga...O mica escapada ce ti-o doreai mult,stiu sigur..pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne cat iubesc Viena, ca de altfel, toata Austria! Cel putin de doua ori pe an ajung in orasul acesta fantastic. Cand sunt acolo, nu am nevoie de nimic. Ador pana si aerul. Totul este incantator. Imi pare rau ca din motive obiective nu am avut posibilitatea sa vad concertul. Multumesc pentru acest splendid post.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ne face sa ne apuce nostalgia:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Extraordinar de frumos.Sa-ti fie de bine vacanta.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Rocs ai perfecta dreptate!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ghiocel,asa cum am spus mai sus si eu iubesc Viena,este orasul meu de suflet.Esti un fericit ca poti ajunge asa de des acolo.Si iti recomand ca atunci cand ai ocazia sa mergi sa-l vezi in spectacol pe Andre Rieu..........merita.
    Si eu iti multumesc pentru vizita si ma bucur ca impartasim aceiasi bucurie pentru acest oras minunat.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Teo,nu vreau decat sa va aduc si pe voi ,prietenii mei ,in acea atmosfera minunata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat a fost Dia!
    Multumesc si pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am vazut spectacolele decat la tv ,absolut minunate, asa ca imi inchipui ce ai trait vazand ,,life,,..norocoaso ;))!!!!...o zi frumosa sa ai!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Superba excursie!!! Sper sa ajung si eu odata la un concert al lui Andre Rieu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Azizule,stii bine cat de mult mi-am dorit sa ajung la acest concert si uite ca am reusit sa-l vad pe Maestrul in carne si oase.Este imposibil sa redai in cuvinte ceea ce am vazut si simtit.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Simona,iti doeresc din tot sufletul si iti recomand sa nu ratezi daca ai ocazia.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Totul arata excelent,,,,,dar vitrina cu dulciuri este a mea,,,,,puppp si Felicitari ca in cuvinte nu se poate exprima mai mult nici Viena sau toata Austri,nici concertul,,,,,extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Medi,esti o fericita si te admir pentru faptul ca nu ratezi nimic din ce-ti face placere;abia asteptam sa te intorci si sa ne povestesti;eu la Andre ma uit pe youtube,cand sunt trista,cand am ceva probleme pentru ca este un om care te face sa uiti de tot si de toate;dintr-un concert face un adevarat spectacol;pacat,mare pacat ca nu ai avut un aparat sa filmezi,pentru ca este incredibil ce poate sa faca acest minunat violonist;inca o data te felicit!!si daca tot erai prin zona,nu se putea sa ratezi snitelele vieneze!!!ai vazut ce bune sunt???le cunosc si eu gustul!!cred ca va trece mult timp pana vei uita aceste cateva zile;te pup si-ti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si mie imi place la nebunie Andre Rieu! Te felicit ca ai ajuns la acest concert. Iar Viena e un oras superb! Sper sa mai ajung si eu o data ca am avut ocazia sa il vizitez doar scurt! Foarte frumoase pozele. pup

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.youtube.com/watch?v=otS3ROKeQEM&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  17. Fericito !!!
    Dar dupa cum ai povestit( si eu iti dau nota 10 pentru asta) pot spune ca am fost si eu cu tine si cu bunica si am vizitat acest minunat oras.
    Pacat ca nu am avut si sonor la concert ca atunci chiar puteam spune ca am fost cu voi....
    Bravo Medi ca macar ti-ai umplut bateriile!
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  18. Mirela......hahaha..........sa inteleg ca nu dai nimic din ce este in vitrina?Ai perfecta dreptate...........asa spun si eu......cuvintele nu redau ceea ce vezi si simti.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. Lulu si eu il ascult pe youtube pe Andre Rieu.
    Imi place pe unde merg sa gust din preparatele traditionale ale tarii respective.Te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  20. Timea,eu nu ma satur niciodata de Viena.
    Ma bucur ca esti fan Andre Rieu,ma bucur ca ti-a placut postarea!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  21. Minunat,minunat,minunat!
    Multumesc,Anonim!
    Se spune ca spectacolele de la MAASTRICHT sunt cele mai spectaculoase.

    RăspundețiȘtergere
  22. Siiiiiiiiiiiidy,stiu cat de mult asteptai aceasta postare.Si mie imi pare rau ca nu am inregistrat ,la un moment dat am vrut dar atehnica cum sunt m-am lasat pagubasa.

    RăspundețiȘtergere
  23. multumim. pentru citeva clipe am fost acolo.Andre Rieu este nu numai un muzician de succes, dar si un doctor al sufletului.Este fantasic

    RăspundețiȘtergere
  24. Cata dreptate in cele spuse de tine Anonim.Multumesc de vizita si comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  25. ....si Medi, asa cum spuneam la telefon, mi-a placut articolul tau, ai descris foarte frumos tot ce ati vazut la Viena, m-ai facut sa ma simt alaturi de voi, de tine si bunica, 2 doamne frumoase, in minunata vostra vacanta. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mulțumesc pentru călătorie , dragă Medi ! Eu am ascultat un concert al marelui dirijor Andre Rieu ! Sunt fan !

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes