Scrumbie la cuptor in folie de aluminiu

Mi s-a parut un articol interesant, asa ca inainte de a savura preparatul hai sa citim articolul.

Scrumbia previne atacul de cord
Scumbria este un peste slab, care se serveste in special la gratar, iar gustul sau delicios si importantele beneficii pentru sanatate il recomanda pentru intreaga familie. De la copii, pentru continutul de fosfor si potasiu, si pana la batrani, pentru ca previne atacurile de cord.

Specialistii sunt de parere ca dieta cu scrumbie este de 1.500 de ori mai eficienta in prevenirea infarctului, daca exista riscul de recidiva, decat un tratament medicamentos, informeaza iloveindia.com.

Pentru continutul sau caloric si de minerale, se recomanda si in dieta diabeticilor pentru ca subtiaza sangele, favorizand circulatia. 100 de grame de scrumbie contin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol, 3000 de mg de acizi omega 3 si 250 de mg de acizi omega 6, esentiali pentru sanatatea inimii.

Scrumbia mai contine vitaminele A, C, D, E, K, dar si B6 si B12. Este bogata in magneziu si seleniu, cu importante beneficii in tratarea anumitor tipuri de cancer chiar. Pe langa acestea, scrumbia de la pranz semnifica si aportul de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc si sodiu necesare unui organism sanatos.

Studiile specialistilor americani au aratat ca o dieta cu scrumbie regleaza nivelul hormonal si favorizeaza elasticitatea capilarelor. Prin continutul de vitamina K, elimina riscul formarii cheagurilor de sange, a depozitelor de colesterol si scade tensiunea arteriala.

Pentru un organism slabit, scrumbia imbunatateste sistemul imunitar si regleaza metabolismulConsumata cu regularitate, te scapa de migrenele suparatoare si imbunatateste memoria si activitatea cerebrala.

Alegerea, prepararea si depozitatea scrumbiei sunt foarte importante pentru pastrarea functiilor nutritive. Astfel, alege numai pestele proaspat, care are carnea intinsa, umeda si depoziteaza-l la congelator numai in servetele de hartie si nu de plastic.

Se consuma dupa ce l-ai lasat 24 de ore la frigider sa se dezghete, abia dupa aceea il poti gati pentru a fi sigur ca si-a pastrat intreg continutul de vitamine, minerale si calorii.

Specialistii avertizeaza asupra consumului de scrumbie de catre femeile insarcinate. Pentru ca acest tip de peste contine si mercur, proaspetele si viitoarele mamici vor evita timp de cateva luni sa il consume.
Sursa articolului.................http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/scrumbia-previne-atacul-de-cord-1000990
Eu nu le-am facut la gratar de data asta ci la cuptor..............mmm...................tare bune au mai fost.
Asa aratau scrumbiile inainte de a le introduce la cuptor..............frumoase, nu-i asa?
Ingrediente
4 scrumbii
zeama de lamaie
ulei de masline
rozmarin uscat
cimbru uscat
patrunjel verde
sare,piper
Mod de preparare
Curatam si apoi spalam scrumbiile.Facem un amestec (dupa placul fiecaruia..........asta este motivul pentru care nu am scris cantitatile) din zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin, marar, sare si piper cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte atat pe exterior cat si in interior. Asezam fiecare scrumbie in parte in mijlocul unei folii de aluminiu pe care am uns-o cu ulei de masline. "Imbracam" fiecare scrumbie in folie de aluminiu si apoi le asezam pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa. Dam la cuptor si tinem circa 30 min. dupa care scoatem tava si indepartam cu grija folia de aluminiu de pe fiecare bucata de peste in parte. Lasam scrumbiile pe gratarul tavii si dam la cuptor pentru a se rumeni frumos.
Se servesc calde, stropite cu multa zeama de lamaie(scrumbiile sunt foarte grase) si patrunjel verde taiat marunt.
Pofta buna!

9 comentarii:

  1. scrumbia este pestele preferat al bunicii mele.imi place mult cum ai gatit-o .pupic

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata,mi-ai facut o pofta nebuna de peste.Grozava prezentare,pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent arata pestele si articolul este foarte interesant.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama gateste scrumbia la fel.Un deliciu absolut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ti-a placut si pestele dar si articolul Ancuta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Haplea nu-i asa ca este grozav de buna?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pestele e preferatul meu,nu am mincat scrumbie decit in conserva,nu am stiut ca e un peste gras,reteta am retinut-o ,multumesc Maria!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes