Luna aceasta PROVOCAREA LUNII IANUARIE "DULCE ROMANIE"2012este gazduita de blogul http://mitinitta.blogspot.com/ blogul ADINEI sau MITI asa cum ii mai spunem .Imi este drag blogul ei,imi este draga ea dar si cele doua "maruntele"ale ei, astfel incat nu am putut refuza invitatia de a participa la provocarea acestei luni care are drept tema CITRICELE si DETOXIFICAREA.Mai multe amanunte gasiti aici http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html
3 pastravi
3 linguri cu rosii deshidratate
3 linguri cu capere
ulei de masline
2 lamai
3-4 cartofi
2 morcovi
1 cana cu suc de rosii
2-3 catei de usturoi.
patrunjel verde
rosmarin uscat
sare
piper macinat
Mod de preparare
Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interiordupa care stropim cu zeama de la o lamaie.In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate(rosiile deshidratate le-am tinut cateva minute in apa rece)si cate o lingura cu capere.
Drept tava eu am folosit un vas yena cu gratar.Curatam cartofii si morcovii,ii spalam si apoi ii taiem(morcovul l-am taiat rondele iar cartofii in sferturi).Am uns vasul cu putin ulei si am asezat atat cartofii cat si morcovii.Am presarat putin rosmarin ,am adaugat usturoiul zdrobit.si am turnat o cana cu apa.Asezam gratarul iar pe gratar pestii si cateva rondele de lamaie.
Stropim atat pestele cat si legumele cu sos si asezonam cu patrunjel verde si gata......puteti servi.
Pofta buna!
Stii, pestele e preferatul meu si acus vin la masa:))Tare bine arata!Pup!
RăspundețiȘtergereMmmm... ce pofta mi-ai facut!... Foarte apestisant arata!
RăspundețiȘtergereStiu ca esti fan peste Licuta ,asa ca esti invitata mea.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Felis te astept si pe tine cu mare drag.
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata! Nu pot refuza asa ceva! Te puuup!
RăspundețiȘtergereNimic mai bun si mai sanatos decat o masa cu peste!
RăspundețiȘtergereOh,ce bunatate ai pregatit aici!Esti specialista noastra cand vine vorba de peste.Caperele si rosiile deshidratate sunt o aditie foarte delicioasa.Pup
RăspundețiȘtergereMedi, ma primesti la masa? Ce bunatate ai confectionat, imi lasa gura apa. Te pupic.
RăspundețiȘtergereMedi, n-am incercat niciodata sa pun capere in peste! Cum e gustul? Nu-i prea acrisor nu?? Oricum e gras pastravul si ma gandesc ca-i tocmai ce-i trebuie - putina acreala! Arata super!! Pupici
RăspundețiȘtergereBun! Imi place pastravul iar combinatia este inedita!
RăspundețiȘtergereUn deliciu!
RăspundețiȘtergereCu mare drag te servesc Corina!
RăspundețiȘtergereTeo esti in asentimentul meu.
RăspundețiȘtergereMultumesc,esti o draguta Miti si apreciez vizita.Pupici tie si maruntelelor.
RăspundețiȘtergereCum sa nu te primesc ,Lenutico,esti invitata mea .
RăspundețiȘtergereAntonina , este usor acrisor taman bun asa cum spui tu pentru un peste putin mai gras.Te pup si eu si iti doresc o seara buna!
RăspundețiȘtergereFancy Cake ,ma bucur ca iti place.
RăspundețiȘtergereAlinutzika ,multumesc!
RăspundețiȘtergere