Gustoasa!Tare gustoasa!Va invit sa gustati!
Ingrediente
500 g fasole boabe alba
1 fir mic rozmarin proaspat
1 fir mic salvie
2 fire de usturoi verde si 2 catei de usturoi
1 morcov
ulei de masline
sare
piper macinat
patrunjel verde
Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(de obicei eu o tin de seara pana dimineata). Se pune la fiert,se spumeaza si se schimba apa de doua ori dupa care punem fasolea in oala si adaugam apa atata cat sa depaseasca cu putin fasolea.Dam la fiert și când este pe jumătate gătită adaugam morcovul si cateii de usturoi taiati rondele,rosmarinul,salvia si 2 linguri cu ulei de masline.Condimentam cu sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc potrivit,avand grija ca din cand in cand sa amestecam.
In tot acest timp ne ocupam de "confectionarea" pastei de usturoi......taiem firele de usturoi ,le punem intr-un bol,presaram cu sare si strivim cu ajutorul unui mojar.Adaugam ulei de masline in fir subtire ca la maioneza pana cand obtinem o pasta.
adaugam pasta de usturoi si amestecam.
Servim atat calda cat si rece cu paine proaspata facuta in casa.
Pofta buna!
Cate arome,cred ca e grozava!
RăspundețiȘtergereTeo, noua ne-a placut tare mult.
ȘtergereBun,bun,bun,usturoiul in combinatie cu fasolea e suuuper bun!
RăspundețiȘtergereMda..............ai perfecta dreptate Geta...........fac casa buna:))
ȘtergereFoarte bine arata!
RăspundețiȘtergeremultumesc,Haplea!
Ștergere