Tare bune mai sunt fructele de padure,asa-i?..................dar si prajiturile cu fructe de padure sunt delicioase!
Ingrediente
450 g fructe de padure(eu am avut un amestec de fructe de padure)
7 oua
7 linguri cu zahar
7 linguri cu faina
3 linguri ulei
1 praf de sare
putina zeama de lamaie
1/2 plic praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
cateva picaturi esenta de rom
ulei pentru uns forma
faina pentru fructe si tapetat forma
zahar pudra
In alt vas mixam galbenusurile,adaugam apoi zaharul,zaharul vanilat si amestecam bine.Urmeaza sa incorporam uleiul ,esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai intai cu putina zeama de lamaie.Mixam ,dupa care crema obtinuta o amestecam treptat (folosind de data aceasta un tel)cu spuma de mai sus.In aceasta compozitie incorporam putin cate putin(folosind o lingura de lemn)faina.
Ungem o tava(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.si apoi turnam compozitia de mai sus.
Presaram peste fructe putina faina si apoi le asezam deasupra prajiturii.
Preincalzim cuptorul si apoi introducem tava cu prajitura.
Lasam la copt circa 30 min(dar asta depinde de cuptorul fiecaruia).........primele 20 min coacem la 180 de grade iar ultimele 10 min ridicam temperatura la 220 de grade.Pentru a fi siguri de reusita facem testul scobitorii.
Cand este gata scoatem pandispanul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.
Ingrediente
450 g fructe de padure(eu am avut un amestec de fructe de padure)
7 oua
7 linguri cu zahar
7 linguri cu faina
3 linguri ulei
1 praf de sare
putina zeama de lamaie
1/2 plic praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
cateva picaturi esenta de rom
ulei pentru uns forma
faina pentru fructe si tapetat forma
zahar pudra
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem(mixam) bine albusurile cu un praf de sare. Vom obtine o spuma consistenta.In alt vas mixam galbenusurile,adaugam apoi zaharul,zaharul vanilat si amestecam bine.Urmeaza sa incorporam uleiul ,esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai intai cu putina zeama de lamaie.Mixam ,dupa care crema obtinuta o amestecam treptat (folosind de data aceasta un tel)cu spuma de mai sus.In aceasta compozitie incorporam putin cate putin(folosind o lingura de lemn)faina.
Ungem o tava(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.si apoi turnam compozitia de mai sus.
Presaram peste fructe putina faina si apoi le asezam deasupra prajiturii.
Preincalzim cuptorul si apoi introducem tava cu prajitura.
Lasam la copt circa 30 min(dar asta depinde de cuptorul fiecaruia).........primele 20 min coacem la 180 de grade iar ultimele 10 min ridicam temperatura la 220 de grade.Pentru a fi siguri de reusita facem testul scobitorii.
Cand este gata scoatem pandispanul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.
O bunatate!!!!
RăspundețiȘtergerePup,Timeea!
ȘtergereDa, si fructele dar si prajiturile cu fructe de padure imi plac, sunt cele mai bune ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Paula!
ȘtergereTu sti deja ca eu sunt fan prajituri cu fructe, asa ca stau si ma intreb: oare pentru mine ai facuto, scumpa mea vecinuta ???
RăspundețiȘtergereTare faina ti-a iesit....
Weekend linistit sa ai, te tzuc !
Sidonia si mie imi plac prajiturile cu fructe asa ca eu zic sa facem jumi-juma,bine?
ȘtergereMultumesc!
Pup vecinica!
imi plac tare mult prajiturile cu fructe, iar a ta arata tare bine!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Stefy!
ȘtergereTe mai astept!
Bun tare!
RăspundețiȘtergerePup Cristina!
ȘtergereBuna buna de tot si-mi plac fructele de padure!!
RăspundețiȘtergerepup Medi si o zi buna in continuare!!
Muultumesc Lulu!
ȘtergereSeara buna si tie!
Un pandispan tare parfumat!!!
RăspundețiȘtergereai perfecta dreptate Simona!
ȘtergereFoarte aromat si gustos,bravo Maria!
RăspundețiȘtergeremultumesc Geta!
Ștergerepup!