O fac destul de rar dar atunci cand o "confectionez" o mananc cu mare placere.Si ii place si lui George pentru ca este doar carne de porc si pe deasupra si afumata.......hihihi.
Ingrediente
800 g coaste afumate
5-6 cepe
2 ardei grasi
3-4 linguri ulei
6-7 cartofi
1 lingurita boia dulce/iute(dupa preferinta)
2 foi de dafin
5-6 fire patrunjel
2-3 linguri bulion sau 2-3 rosii
sare
piper macinat
piper boabe
Mod de preparare
Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.
Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.
Adaugam apa cat a depaseasca carnea si se lasa la fiert sub capac.Daca scade prea mult mai adaugam apa astfel incat aceasta sa acopere carnea.
Cand carnea este aproape fiarta(dupa circa 1,20 min) se adauga cartofii taiati cubulete.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat , se adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.
Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoare sau bulioul si se mai lasa mancare la fiert circa 10.
Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.
Se poate servi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.
Pofta buna!
5-6 cepe
2 ardei grasi
3-4 linguri ulei
6-7 cartofi
1 lingurita boia dulce/iute(dupa preferinta)
2 foi de dafin
5-6 fire patrunjel
2-3 linguri bulion sau 2-3 rosii
sare
piper macinat
piper boabe
Mod de preparare
Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.
Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.
Adaugam apa cat a depaseasca carnea si se lasa la fiert sub capac.Daca scade prea mult mai adaugam apa astfel incat aceasta sa acopere carnea.
Cand carnea este aproape fiarta(dupa circa 1,20 min) se adauga cartofii taiati cubulete.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat , se adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.
Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoare sau bulioul si se mai lasa mancare la fiert circa 10.
Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.
Se poate servi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.
Pofta buna!
minunata......foarte buna.....asa o pregatesc si eu.....doar ca afumatura aici se gaseste mai greu...pupici
RăspundețiȘtergerela mine afumatura nu se gaseste din pacate.dar arata foarte bine mancarea facuta de tine.pupici
RăspundețiȘtergereAlialexa,multumesc de vizita si comentariu.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Sarah, dar cred ca nici carne de porc nu se mananca,nu?
RăspundețiȘtergerePup!
Ce bunatate....cu ce o serviti cu muraturi sau salata sa stiu daca vin la masa....:-)
RăspundețiȘtergereTare buna ,imi place sa o mananc cu muraturi. Cand ajung la magazinul romanesc o sa-mi iau sigur si un ciolan afumat ...mi-ai facut o pofta !
RăspundețiȘtergeremulte salutari!
nu medi nici carne de porc nu se mananca dar nu-i duc dorul.cei drept nici in romania nu mancam.
RăspundețiȘtergereun premiu si o provocare te asteapta la mine pe blog.pup si o zi buna
Naina cu ce iti place tie ...........te astept la masa.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Nicoleta , mie imi place mai mult cu mamaliguta............dar daca vii la masa la mine ti-o servesc cu muraturi cum iti place tie.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Sarah, nici noi nu mai mancam asa multa carne de porc dar cateodata imi este pofta.............fug la tine pe blog sa vad ce mi-ai lasat.Multumesc!
RăspundețiȘtergereTe pup cu mare drag!
Te astept cu un mic joc la mine pe blog
RăspundețiȘtergereBuuunaaa!mancarea cu afumatura si a ta arata foarte bine,brava si blogul tau e frumos.Felicitari!ciauo,ciauo!
RăspundețiȘtergereIna, multumesc frumos..............pup!
RăspundețiȘtergereGabriele multumesc frumos pentru cuvintele frumose si pentru vizita.Te mai astept cu mare drag!
RăspundețiȘtergereO zi buna!