Sursa de inspiratie a fost CORINA o fata tare draga mie de pe Bucataras.ro...ea a numit-o placinta sarbeasca , eu budinca cu orez....ea a folosit gris, eu orez...si in rest totul la fel...multumesc de inspiratie Corina draga mea, a fost deeeeeeeeeeeeeeeelicioasa.Pup!
Ingrediente
Pentru orez
250 g orez,
1,250 l lapte,
125 g zahar,
coaja rasa de lamaie,
zahar vanilat,
sare.
Pentru crema de branza
500 g branza de vaci,
5 oua,
200 g zahar,
50 g faina,
zahar vanilat.
Pentru uns forma
unt cat o nuca.
Pentru decor
zahar pudra.
Mod de preparare
Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga zaharul si zaharul vanilat.Gustam si daca este bine fiert se da jos de pe foc.Adaugam coaja de lamaie.Ungem o forma de yena cu unt si intindem orezul cu lapte uniform. Separat facem crema de branza:amestecam branza cu zaharul,zaharul vanilat,ouale si faina.Intindem peste orezul cu lapte si dam la cuptor pana cand se rumeneste si este bine facuta(facem tesctul scobitorii). Lasam sa se raceasca , pudram cu zahar praf si........pofta buna!.........tare buna.
Pentru orez
250 g orez,
1,250 l lapte,
125 g zahar,
coaja rasa de lamaie,
zahar vanilat,
sare.
Pentru crema de branza
500 g branza de vaci,
5 oua,
200 g zahar,
50 g faina,
zahar vanilat.
Pentru uns forma
unt cat o nuca.
Pentru decor
zahar pudra.
Mod de preparare
Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga zaharul si zaharul vanilat.Gustam si daca este bine fiert se da jos de pe foc.Adaugam coaja de lamaie.Ungem o forma de yena cu unt si intindem orezul cu lapte uniform. Separat facem crema de branza:amestecam branza cu zaharul,zaharul vanilat,ouale si faina.Intindem peste orezul cu lapte si dam la cuptor pana cand se rumeneste si este bine facuta(facem tesctul scobitorii). Lasam sa se raceasca , pudram cu zahar praf si........pofta buna!.........tare buna.
Delicioasa,ma servesc si eu ca arata tare apetisanta,,,pupp si o seara frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereTare bine arata, mai ai?
RăspundețiȘtergerece bine arata!...si ce buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereo seara frumoasa!
Mmmm...ce buna trebuie sa fie!!!
RăspundețiȘtergereMirela, intradevar este tare buna.Pup si eu !
RăspundețiȘtergereDaniela, nu mai am dar pentru tine fac .Pup!
RăspundețiȘtergereViolette,multumesc!O seara frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergereDelicioasa,Nely.Pup!
RăspundețiȘtergereMediii,te pup! Mi-e dor de tine!:*
RăspundețiȘtergere