Crap la gratar cu sos de capere

Photobucket



Photobucket

Ingrediente
4 fileuri de crap
ulei de masline
sare, piper
Pentru sos:
2 linguri rase cu unt
1-2 fire de usturoi verde
2 linguri cu capere
patrunjel verde
100 ml vin alb sec
sare,piper
Mod de preparare
Fileurile de peste se spala apoi se lasa la scurs.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se aseaza pe gratarul incins.Se lasa sa se rumeneasca bine pe o parte dupa care se intoarc pe cealalta parte.Cand sunt gata facute se iau de pe gratar si se aseaza pe un platou.
In timp ce pestele este pe gratar se prepara sosul:se pune la topit intr-o tigaie untul si se caleste in el usturoiul verde taiat marunt.Se adauga apoi caperele, vinul, putin patrunjel verde taiat marunt si se lasa la foc mic cateva minute pana cand se leaga ca un sos.Condimentam cu sare si piper si amestecam.
Turnam sosul cald peste bucatile de peste si asezonam cu patrunjel.
Se poate servi alaturi de o garnitura -cartofi natur, legume inabusite sau ce va place.Eu am optat pentru o garnitura de sote de brocoli peste care am ras putin cascaval si am asezonat cu patrunjel verde.
Va doresc pofta buna!
Photobucket

Photobucket

12 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes