Nu-i asa ca va era dor de o portie de peste?Bineinteles ca ma refer la cei carora le place pestele.
5 buc file de crap
1 morcov
1 pastarnac
o mana rosii chery
o mana de masline
1 ardei gras rosu
ulei de masline
1 pahar cu vin alb sec
sare
piper macinat
zeama de la o lamaie
patrunjel verde
Pentru sos
4 rosii
3 ardei kapia
2 catei de usturoi
ulei de masline
sare
piper macinat
Mod de preparare
Bucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.
Ingrediente |
1 morcov
1 pastarnac
o mana rosii chery
o mana de masline
1 ardei gras rosu
ulei de masline
1 pahar cu vin alb sec
sare
piper macinat
zeama de la o lamaie
patrunjel verde
Pentru sos
4 rosii
3 ardei kapia
2 catei de usturoi
ulei de masline
sare
piper macinat
Mod de preparare
Bucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.
Curatam legumele(ardeiul gras,pastarnacul,morcovul) si apoi le taiem dupa preferinta-eu am taiat pastarnacul si morcovul rondele iar ardeiul gras fasii mai mari.
Intercalam legumele printre bucatile de peste,adaugam si rosiile chery ,turnam vinul si un pahar cu apa si dam la cuptor.
In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de sos.
In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de sos.
Oparim roșiile și apoi le decojim iar ardeiul kapia il curatam si il taiem cubulete mai mari.Mixam totul pana obtinem o pasta.
Incingem 2 linguri cu ulei de masline intr-o cratita ,adaugam usturoiul taiat si tinem pe foc circa 2 min.Scoatem usturoiul si adaugam in tigaie pasta de rosii si ardei.Condimentam cu sare si piper,adaugam un pahar cu apa si lasam la foc mic sa fiarba circa 10min.,pana când sosul scade.
Ne ocupam si de masline:punem maslinele la fiert in apa rece si le lasam circa 10 min.
Cand atat pestele cat si legumele sunt aproape gata gătite, scoatem tava din cuptor si adaugam maslinele scurse de apa si sosul de ardei si rosii.
Ne ocupam si de masline:punem maslinele la fiert in apa rece si le lasam circa 10 min.
Cand atat pestele cat si legumele sunt aproape gata gătite, scoatem tava din cuptor si adaugam maslinele scurse de apa si sosul de ardei si rosii.
super deliciosssssssss
RăspundețiȘtergerePupicei
Pupicei si tie Emily!
RăspundețiȘtergereArata excelent!!!!o saptamana pe sufletul tau sa ai!!!
RăspundețiȘtergereCe bunatate... servesc si eu ca codul meu l-am terminat. Pup!
RăspundețiȘtergereBunacios tare pestele acesta.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Aziz drag!Si tu o dupa-amiaza si o saptamana minunata sa ai!Pup!
RăspundețiȘtergereCu mare drag Sara te servesc.Codul tau a fost excelent.Pup!
RăspundețiȘtergereAsa-i ca este bun Dia?Pup!
RăspundețiȘtergereCum sa refuz asa bunatate!Doar stii ca pestele e slabiciunea mea:)Pup!
RăspundețiȘtergereEu nu zic niciodata "nu" la la peste! Reteta asta este minunata!
RăspundețiȘtergereyamy yamy cum arata,sunt o fana a preparatelor din peste si al tau arata nemaipomenit
RăspundețiȘtergerevalei ce bine mai arata, medi!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereArata asa de bine! N-as refuza o portie :) Pup!
RăspundețiȘtergereBineinteles ca stiu Licuta asa ca te voi servi imediat!
RăspundețiȘtergereFancy nici eu nu refuz niciodata o portie cu peste.
RăspundețiȘtergereInca cineva fan peste...........multumesc Naty!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Alice.........te servesc cu o portie?
RăspundețiȘtergereDanutza,imediat te servesc cu mare drag!Pup!
RăspundețiȘtergere