Dovlecei umpluti cu orez si legume

Din capitolul .........legume de sezon.
Este post iar acesti dovlecei sunt minunati pentru aceasta perioada.


Ingrediente
5 dovlecei
marar verde
piper boabe
2-3 frunze de dafin
Pentru umplutura
2 cepe
1 ardei gras rosu
2 morcovi
1/2 vinata
o cana si jumatate cu orez
 2-3 linguri cu ulei
1 legatura marar verde
sare
piper macinat
Pentru sos
o cana pasta de rosii
1 pahar cu vin alb
1 lingura rasa cu zahar
sare
piper macinat
Mod de preparare
Prepararea umpluturii............ceapa se curata ,se spala si se taie marunt..........ardeiul gras se curata,se spala si se taie cubulete...............morcovul se curata,se spala si se da prin razatoare.......vanata se spala si se taie cubulete.Incingem uleiul  si punem legumele la calit ,le condimentam cu sare si piper si tinem la foc mic pentru circa 5 min.Stingem totul  cu un pahar cu apa si lasam pana cand legumele devin moi.
Intre timp spalam orezul  si il adaugam si pe el in tigaia cu legume.Amestecam bine si mai tinem pe foc pana cand  orezul absoarbe toata apa.Tragem de pe foc si adaugam mararul taiat marunt.Amestecam bine si potrivim de sare si piper.
Dovleceii fiind tineri si proaspeti nu i-am curatat de coaja.I-am taiat in doua si am indepartat miezul cu ajutorul unei lingurite.
Umplem fiecare dovlecel cu compozitia de orez si legume.
Acoperim fiecare dovlecel in parte cu rondele de rosii.
Asezam dovleceii astfel umpluti intr-un vas
ii stropim cu ulei de masline , adaugam apa atata cat sa ii acopere,cateva boabe de piper si cateva foi de dafin..Dam la foc si  lasam  sa fiarba la foc mic ,sub capac circa 20 de min.
Facem un sos din pasta de rosii ,vin si zahar.Condimentam cu sare si piper  si turnam peste dovlecei.Dam la cuptor pana cand sosul este bine scazut iar dovleceii si compozitia bine facute.
Scoatem din cuptor ,asezonam cu marar verde si.........................va invit la masa!

Pofta buna!

27 comentarii:

  1. Medi, primul sosit, primul servit, nu-i asa?
    Doamne cat de bine arata, ce perfect sunt scobiti si pregatiti pt cuptor! Te felicit pt pozele foarte reusite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu carnita nu se poate?Asa,numai cu orez...nu vreau!Dar imi place cum arata!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca mi-ar placea si mie tare mult! Am mai mancat umplut cu carne si legume dar asa nu. Am sa incerc si eu reteta dvs. O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anul asta n-am facut dovlecei in nici un fel :(
    Trebuie (musai) sa ma pun pe treaba ca tare mult imi plac ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu sunt pregatita pentru dovlecei umpluti, dar cu carnita. Sotul meu este un carnivor incurabil. Arata superb.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa-i ,Lenutica!
    Multumesc frumos pentru aprecieri!
    Pup si seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hahaha,Janet.............parca ai fi George......cat mai muuuuuuuuuuuuuuulta carne.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Timea fac si cu carne dar acuma fiind perioada de post am ales sa-i umplu cu orez si legume.Merita sa incerci ,macar asa din curiozitate.
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc,Rocs si te astept la o portie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina, incerc sa "profit" cat mai mult de prospaturile de pe piata.
    Multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc,Ghiocel!
    Si al meu este la fel............hahaha.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tare delicioasa Arata si e pe gustul meu(mâncare directiva:).xoxo.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ador dovlecei iar combinatia ta chiar imi place.....delicios!

    RăspundețiȘtergere
  14. Deliciosi!Abia i-am terminat astazi, dar tot as mai manca unul si de la tine:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Wauuu Medi,ce fain arata!!!
    Daca ma intorc de la tara vistorioasa cu ceva dovleei sa sti ca am sa-i fac.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma bucur ca iti place,ca este pe gustul tau Paradis asa ca te invit la o portie!

    RăspundețiȘtergere
  17. Da,Alice si mie imi plac dovleceii si ii gatesc in fel si chip.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum sa nu Cristina,te servesc cu mare drag!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. Licuta, si tu tot dovlecei?..........hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Angelica , spune repede daca ai venit victorioasa de la tara.......hihihi.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  21. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes