Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

 Ador scrumbia si nu ratez ocazia ca primavara sa-mi incant papilele gustative cu acest minunat peste.

Ingrediente
2 bucati scrumbie
zeama de lamaie
ulei de masline
sare
piper macinat
Pentru cartofii fondanti
4 cartofi
ulei
o cana supa de legume
unt cat o nuca
rosmarin
sare
piper
Mod de preparare
Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs.
In acest timp facem urmatorul amestec..............zeama de lamaie,ulei,sare si piper macinat...............nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust.
Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile.
Se incinge bine gratrul  dupa care se pun scrumbiile pe el.Lasam sa se faca bine pe o parte dupa care intoarcem pe cealalta parte.Cand scrumbiile sunt bine facute si frumos rumenite se iau de pe gratar.
Sa nu va imaginati ca treaba cu gratarul a fost indeletnicirea mea.................hihihi................banuiti cine s-a ocupat ,da?
In timp ce George se ocupa cu grataritul eu m-am ocupat de garnitura..................curatam cartofii si ii taiem rondele mai grosute.Ii condimentam cu sare si piper.Punem la incins ulei ,adaugam cartofii si lasam sa se  rumeneasca circa 3-4 min.la foc mare.Micsoram focul ,adaugam cateva fire de rosmarin si untul,intoarcem cartofii si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte dupa care adaugam supa de legume fierbinte .Lasam sa dea in clocot dupa care dam la cuptor pentru circa 15 min.Cartofii trebuie sa fie rumeniti la suprafata iar in interior cremosi.
Lichidul ramas poate fi folosit ulterior la prepararea diferitelor sosuri.
Se serveste scrumbia calda( peste care aruncam cateva capere) alaturi de cartofii fondanti.
Si nu uitati ..........merge si un pahar cu vin.



Pofta buna!



20 comentarii:

  1. draga mea, dar unde cumperi tu scumbrii?eu nu am vazut aici nicaieri. am mancat in portugalia pe malul oceanului scumbrii abea scoase de pescari, delicios.puppp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stela, scrumbiile astea le-am primit dar de obicei cumpar de la Carrefour,piata Moghiorosi.
      Scrumbiile intra in Dunare la inceput de primavara deci sezonul lor este prin martie-aprilie.Si mie tot proaspete imi plac cel mai mult,sunt grozav de bune.
      Pup si seara buna!

      Ștergere
  2. Imi place mult scrumbia la gratar! Mi-ai facut pofta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot sa spun ca scrumbia la gratar e preferata mea ,Cristina.
      Deja este demult consumata asa ca si eu am o pofta nebuna de un gratarel cu scrumbie.

      Ștergere
  3. Medi, ma primesti la masa? Sti ca-mi place pestele, iar tie ti-a iesit si de data aceasta! Pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lenutica,pai mai intrebi?Te astept cu drag!
      Si eu pup!

      Ștergere
  4. Eu ador pestele si la tine gasesc tot timpul fel de fel de retete! Anul asta scrumbia a ajuns doar o data la mine. E un peste delicios, mai ales la gratar!Pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu Teo ca si tu esti fan peste si ma bucur ca iti plac retetele mele.
      Sa stii ca si eu tot o singura data am mancat si eu anul acesta scrumbie.Este un peste care imi place tare mult si asa cum spui si tu mai ales pe gratar.
      Seara minunata si pupici!

      Ștergere
  5. Arata minunata draga mea Medi !
    Dar....eu am sa mananc minunatii cartofi fondanti, pe care trebuie sa-i incerc si eu....
    La scrumbie vad ca ai mai multi doritori.
    Te tzuc vecino !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidonia ,merita sa incerci cartofii,sunt sigura ca iti plac.
      Pupici si seara buna!

      Ștergere
  6. Adevarul e ca pestele e prietenul meu bun ,nu barfeste,nu te spune hahahahahaha,mie imi place foarte mult,Maria e super pestele tau si cartofii asisderea,felicitari tie si lui George ,prietenii mei dragi!va imbratisez cu mare drag:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha.
      Multumesc frumos draga mea Geta!
      Pup si imbratisez !

      Ștergere
  7. Ador pestele, iar pe gratar este excelent!!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,da,da............ai perfecta dreptate Simo!
      Seara minunata!

      Ștergere
  8. Un preparat delicios ...sunt moarta dupa peste ! Foarte frumos prezentat!
    o seara buna ..te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Nico!
      Te astept la o portie cu mare drag!
      Pup!

      Ștergere
  9. Medi dar un castron de mujdei si o mamaliga nu merge????ca sa fie stin cu vin!!
    Pup draga mea si multa sanatate lui George!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult,Lub!
      Pai cu ce merge mai bine acompaniat pestele decat cu mujdei si mamaliguta!
      Imbratisari si pupice!

      Ștergere
  10. Wow arata genial pestele asta, sunt inebunita dupa peste asa ca o sa incerc si eu reteta asta cat de curand!

    Pop Culture&Fashion Magic

    RăspundețiȘtergere
  11. Sara ai incercat reteta?
    Multumesc de vizita si te mai astept!
    Seara minunata!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes