Este placinta care-mi place cel mai mult si cel mai mult si daca ii adaug si ceva "accesorii" cum ar fi de exemplu coaja de portocala confiata achizitionata de la Bunatati din Natura https://www.facebook.com/pages/Bunatati-din-Natura/441533065878640?fref=ts atunci rezultatul este unul la care papilele gustative nu poate rezista sa nu savureze o asa bunaciune.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina
25 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
1/2 lingurita sare
2 linguri ulei
1 ou
Pentru umplutura
750 g branza de vaci
250 ml smantana
3 oua
2 linguri cu coaja confiata de portocala
coaja rasa de la o lamaieo fiola esenta de vanilie
2 linguri rase cu gris
un varf de cutit cu sare
zahar dupa gustul fiecaruia
3 pliculete zahar vanilat
zahar pudra pentru pudrat
ulei pentru uns aluatul si tava
faina pentru tapetat tava
1 ou pentru uns placinta
Mod de preparare
Cernem faina si o punem intr-un castron.
Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si oul.
Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc.
Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga.
Framantam bine .
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic.
Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina.
Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit ,la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min.
In tot acest timp ne ocupam de umplutura:.daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,coaja confiata de portocala,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ...........acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .
Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.
Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati ,presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta.
Ungem o tava(eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.
Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.
Punam umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.
Batem un ou si ungem placinta cu el.
Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,pudram cu zahar pudra si apoi taiem .
Va doresc pofta buna!
O placinta atat de buna si aromata! Pup!
RăspundețiȘtergerePlacinta mea preferata,Rocs!
ȘtergerePup si eu!
Wow cum arata! Pup draga mea!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place,Teo!Pupici!
ȘtergereO aroma irezistibila!
RăspundețiȘtergereAsa este,Cristina!
ȘtergereNu refuz niciodata o felie de placinta cu branza dulce si stafide, si daca e aromata cu coaja de portocala confiata, atunci vreau doua felii ;-)
RăspundețiȘtergereTe servesc cu mare drag,Liana!Nici eu nu refuz niciodata!
ȘtergereArata senzational!!
RăspundețiȘtergereMamaaaaaaaaaaaaaaaa ce pofta mi-ai facut de ea ! E minunata.....
RăspundețiȘtergereAseara am facut placinta cu iaurt, buna rau, dar...nu avea coaja asta buna, confiata !
Te tzuc cu drag vecinico !
Vecinico,facem schimb?
ȘtergereSidonia, sa stii ca eu imi fac in casa dar de data asta am avut de la Bunatati din natura!
Pupici si seara buna!