O praji de te lingi pe degete....hihihi.
O combinatie intre dulcele dat de stafide si rahat si merisoarele putin acrisoare..Si daca optam si pentru niste nuca usor prajita atunci efectul va fi unul de senzatie.
400 gr zahar
5 galbenusuri
250 gr unt
250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
100 g stafide
200 g merisoare
6 cubulete de rahat divers colorate
4 foi de napolitana
1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis
2 pliculete zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
Pentru glazura
150 g zahar pudra
50 g unt
3 linguri cacao
5 linguri apă clocotită
Mod de preparare
Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc.
Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.
Batem cu telul.
Adaugam restul de nuca ( eventual prajita ) ,merisoarele,stafidele si zaharul vanilat.
Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.
Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara.
Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti(ochiometric).
Prajitura o asamblam pe un platou sau pe un blat.
Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.
Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.
Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.
Prepararea glazurii
Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.
Se amestecă bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc.
Se adauga cacao.Se amesteca.
Se trage de pe foc ,se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii.
Decoram cu bomboane ornament.
Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia .
Pofta buna!
5 galbenusuri
250 gr unt
250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
100 g stafide
200 g merisoare
6 cubulete de rahat divers colorate
4 foi de napolitana
1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis
2 pliculete zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
Pentru glazura
150 g zahar pudra
50 g unt
3 linguri cacao
5 linguri apă clocotită
Mod de preparare
Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc.
Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.
Batem cu telul.
Adaugam restul de nuca ( eventual prajita ) ,merisoarele,stafidele si zaharul vanilat.
Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.
Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara.
Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti(ochiometric).
Prajitura o asamblam pe un platou sau pe un blat.
Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.
Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.
Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.
Prepararea glazurii
Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.
Se amestecă bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc.
Se adauga cacao.Se amesteca.
Se trage de pe foc ,se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii.
Decoram cu bomboane ornament.
Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia .
La multi ani sanatosi si frumosi!
RăspundețiȘtergerePup,Lenutica!
ȘtergereLa cate bunatati ai pus aici,cred ca sunt super bune!eu nu am facut niciodata nimic cu foi de napolitane.
RăspundețiȘtergerePup Medi si in acest an sa ai parte numai de bucurii!
Lulu,te sfatuiesc sa le folosesti...merita.
ȘtergerePup cu drag!
Ioi, Medi, cum pot arata napolitanele tale! Yummmm, imi ploua in gura!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Merisoara!Ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergere