Este cineva căruia sa nu i place ceafa de porc? După mine, ceafa de porc este regină grătarului dar merge la fel de bine și preparata la cuptor.
Preparata la cuptor, carnea se fragezeste iar o parte din grasime se topește, rezultând un sos exreaordinar de gustos. Alături de sosul de roșii v om manca cea mai gustoasa friptura. Și nu uitați... merge acompaniata de un pahar cu vin🍷!
Ingrediente
4 felii ceafa de porc
1 ramura rozmarin
câteva boabe de piper
2-3 foi de dafin
250 ml suc de rosii
boia de ardei dulce/iute
1 lingura pătrunjel uscat
Mod de preparare
Carnea se condimentează cu sare și piper.
Așezăm bucățile de carne într o tava în care punem boabe de piper, frunze de dafin, rozmarin și o cana cu apa călduță.
Acoperim tava cu hârtie de aluminiu și dam la cuptor la 200 grade pentru 30 min.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu