Aveam pofta de ceva dulce, simplu și rapid.
Ingrediente
4 oua
4 linguri îndulcitor Green sugar
250 g faina
125 ml lapte
125 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
o priza sare
o lingura esență de rom
10 g praf de copt
1 plic zahar vanilat
150 g nuca macinata
Mod de preparare
Mixam ouăle cu praful de sare. Adăugăm indulcitorul și zaharul vanilat și continuam sa mixam pana ce zaharul s a dizolvat.
Adăugăm în fir subțire uleiul și continuam sa mixam pana îl incorporam în totalitate.
Am terminat cu mixerul.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt și o incorporam în compoziția de mai sus, alternând cu laptele. Amestecam cu o spatula pentru o buna omogenizare.
Aromatizam cu coaja de lămâie și esență de rom.
Captusim o tava de chec cu hârtie de copt, umezita în prealabil.
Turnam aluatul în tava iar pe deasupra punem nuca mărunțită.
Dam la cuptor,la 180 grade, timp de aproximativ 45 min. (pentru siguranța facem testul scobitorii).
Lăsăm să se răcorească și după circa 10 min. scoatem checul din forma.
Feliem când checul este complet rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu