Nu mai făcusem de foarte mult timp.
Fie ca folosim carne de porc, vita sau pui rețeta este identica, diferența fiind doar timpul de gătire.
Ingrediente
500 g pulpă de porc
2-3 cepe
1 ardei kapia
2 linguri ulei de floarea soarelui
1/2 linguriță boia dulce
1/2 linguriță boia iute
500 ml suc gros de rosii(eu am din cel făcut în casa)
1 legătură pătrunjel verde
2-3foi de dafin
2 linguri pasta de gogosari
sare
piper
Pentru galuste
2 oua
6 linguri rase de faina
un praf de sare
1 lingura apa rece
Mod de preparare
Carnea o tăiem cubulețe și o condimentam cu sare și piper.
Ceapa o curatam și o tăiem mărunt. Ardeiul îl curatam și îl tăiem cubulețe.
Încingem uleiul. Rumenim carnea pe toate părțile și apoi o scoatem pe o farfurie.
In uleiul în care am rumenit carnea punem ceapa si ardeiul kapia.
Lasăm la călit circa 4-5min, pana ce ceapa devine transparenta iar ardeiul se înmoaie.
Adăugăm peste ceapa și ardeiul călite, carnea rumenita și apoi boiaua. Amestecam și stingem cu apa(cat sa cuprindă carnea). Adăugăm și pasta de gogoșari și frunzele de dafin.
#Timpul de gătire al cărnii este de aproximativ 1-1,20 ora.
Pentru galuste:batem ușor cu ajutorul unei furculițe ouăle împreună cu un praf de sare. Adăugăm treptat faina. Aluatul obținut este unul mai gros decât cel de clătite.
În momentul în care adăugăm galustele in papricas, sosul acestuia trebuie sa fie destul de lichid. Dacă nu este suficient sos mai adăugăm o cana cu apa și lăsăm să mai dea 2-3 clocote.
Inmuiem în sosul papricașului o linguriță, după care luam cu marginea acesteia porții mici de aluat pe care le adăugăm în sos.
După ce am adăugat tot aluatul în sos, potrivim de sare și piper, acoperim vasul cu un capac și lăsăm la fiert circa 15 min.
Stingem focul, aromatizam cu pătrunjel verde tăiat mărunt și servim cu mamaliguta.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu