Este o rețetă simpla iar ca ingrediente puteți folosi ce va place, ce aveți prin frigider. Dacă nu sunteți prieteni cu ingredientele pe care le am folosit eu va sugerez câteva alte ingrediente:salam, șuncă, brânză tăiată cubulețe, bacon, ton, boabe de porumb sau mazăre etcetc.
Putem folosi și ierburi aromatice, fie proaspete, fie uscate. Eu am ales sa folosesc rozmarin uscat.
450-500 g faina
300 ml lapte
150 ml ulei
50 ml vin alb sec
6 oua
100 g mozzarela rasa
150 g cașcaval ras
150 g măsline fără samburi
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
1 lingurita cu rosmarin uscat
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
Mod de preparare
Cerem faina și o amestecam cu rozmarinul și praful de copt.
Separat batem ouăle cu un praf de sare. Turnam în fir subțire uleiul după care adăugăm laptele și vinul.
Incorporam în amestecul lichid, faina și cu ajutorul unei spatule amestecam.
Tăiem felii subțiri măslinele. Tăiem cubulețe cele 3 feluri de ardei gras.
Radem mozzarela.
Incorporam în aluat, măslinele, ardeiul gras și mozzarela rasa.
Amestecam.
Tapetam 2 forme de chec cu hârtie de copt și împărțim aluatul în cele doua forme. Deasupra presarăm cașcaval ras.
Preîncălzit cuptorul la 220 grade.
Introducem tăvile cu chec în cuptor și coacem la 180 grade timp de circa 45 min.
Când checurile sunt gata făcute și frumos rumenite, scoatem tăvile din cuptor, lăsăm să se răcorească după care le scoatem din tăvi și lăsăm să se răcească.
Îndepărtăm hârtia și apoi putem felia.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu