Fasole batuta

Va invit la o portie de fasole batuta.

Este postul Sfintelor Paste si m-am gandit ca o fasole batuta este binevenita.Sunt convinsa ca toate gospodinele au "confectionat" acest preparat de cel putin cateva ori ,reteta variind bineinteles dupa regula "cate bordeie atatea obiceie) .Eu va voi prezenta varianta mea.............mmm.......tare buuuuuuuuuuuna.Sunt modesta, nu?...............hihihi.
Ingrediente
500 g fasole boabe
2-3 cepe
1 ardei gras
2 morcovi
1/4 telina
2-3 linguri bulion
cimbru
ulei
5-6 catei de usturoi
sare,piper
Mod de preparare
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat(eu de obicei o las de seara pana dimineata)in apa rece. A doua zi o punem la fiert , lasam sa dea in cateva clocote si aruncam apoi apa. Schimbam apa de doua ori iar apoi lasam fasolea la fiert in apa cat sa depaseasca nivelul boabelor de fasole .
Curatam intre timp legumele(2 cepe,ardeiul gras, morcovul , telina) le spalam , le taiem sau le dam prin razatoare si cand fasolea este pe jumatate fiarta le adaugam in oala.Condimentam cu sare si adaugam si putin cimbru .Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.Lasam pana cand totul este fiert si apa a scazut.Tragem vasul de pe foc , lasam putin sa se racoreasca apoi scurgem fasolea de zeama ( dar nu o aruncam).
Dam fasolea fie prin masina de tocat fie mixam cu ajutorul blenderului.Amestecam bine cu usturoiul zdrobit si condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam cate putina zeama de fasole pana cand obtinem o consistenta dorita si amestecam bine

Separat intr-o tigaie incingem ulei si calim ceapa taiata solzisori peste care am presarat putina sare.Cand aceasta incepe sa devina aurie scurgem uleiul si il punem peste fasolea mixata si amestecam bine.

Peste ceapa calita adaugam bulionul, amestecam continuu si lasam cateva minute pe foc.
Asezam fasolea batuta intr-un vas iar deasupra garnisim cu ceapa calita.
Servim cu paine prajita si muraturi.
Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Medi,este preferata sotului,asa ca al trimit la o portie.O seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm ce pofta mi-ai facut cu fasole batuta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate!Te astept cu un premiu la mine pe blog!pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh, buna fasolica batuta, mai ales insotita de ceva muraturi! Draga Medi, la mine pe blog te asteapta niste premii virtuale, asa ca de inceput de primavara adevarata. Le-am primit cu mare drag si le ofer la fel.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mirela, cred ca a ratacit drumul sotul tau ca la mine nu a ajuns........hihihi.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Flory, pup si multumesc!Plec sa vad despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  7. Numai surprize placute.......Elena, acuma plec spre tine dar nu inainte de ati multumisi ati da un pupic.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes