Chiftelute mai bune decat cele "confectionate" in tuci la foc de lemne nu cred ca exista.............prin vara am fost la tara ,la sora lui George.Ne-a venit mareata idee de a praji chiftelutele afara,in tuci ,la foc de lemne.Sa va spun cum au iesit?.........................,numai daca v-eti gusta,atunci papilele voastre gustative vor simti cu adevarat gustul .
Se servesc atat calde cat si reci ,ca atare sau alaturi de o garnitura si o salata.
Erau atat de bune si mirosea asa de frumos incat noi am "furat"si am mancat asa fierbinti chiar la fata locului.
Ingrediente
300 g piept de pui dezosat
200 g carne de vitel
2 oua
2 cepe
4-5 catei de usturoi
marar verde
faina
fulgi de porumb
putina apa minerala.
ulei
sare,piper
Mod de preparare
Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase).Se amesteca bine.Cu mana inmuiata in apa se formeaza bilute care se tavalesc prin faina si apoi prin fulgii de porumb maruntiti.
Deci a pregatit focul,a pus ulei in tuci ,l-a infierbantat si apoi rand pe rand a prajit chiftelele.
Acesta este rezultatul. |
Va astept la masa!
Pofta buna!
Wooow! Ce bunatati! Vreau si eu! >:D<
RăspundețiȘtergereM-am prezentat la masa... multumesc de invitatie... Ce bine arata, iar poza cu focul e innebunitor de invitanta... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereChiar daca e tarziu, nu refuz o chifteluta, ca arata tare bine!!! Stiu din experienta ca fulgii de porumb le dau o savoare aparte! Pup si noapte buna!
RăspundețiȘtergereV-ati cam rasfatat!Trebuie sa incerc si eu cu fulgi de porumb dar de unde iau cazan si mai ales unde fac focul:)
RăspundețiȘtergereVin la masa numaidecat caci arata asa de invitant....si-mi place ideea cu fulgi de porumb...sigur sant minunate...
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti urez o seara placuta!!!
In tuci la foc de lemne se fac cele mai gustoase manacari...Niciodata nu iti vor iesi atat de savuroase, facute pe aragaz.
RăspundețiȘtergereMedi...as fi venit sa le gust dar am inteles ca le-ai facut mai demult....
Va tzuc !!!
Pai daca ne astepti la masa,nu te putem refuza.Asa o bunatate este musai sa servim.Pupicei!
RăspundețiȘtergereMmmmmmmm, ce bine arata! Vreu si eu vreo cateva. Te pup si o zi spornica in activitati, dupa atata concediu.
RăspundețiȘtergerearata foate bine si cum le-ai asezat mi-ai facut o pofta de zile mari, super reteta !
RăspundețiȘtergeresuper reteta !
RăspundețiȘtergereCel mai bine statu la plouatul in gura, astazi!!:))
RăspundețiȘtergereCu placere te servesc Corina.Pup!
RăspundețiȘtergereDaniela si eu multumesc pentru prezenta ta.Sa fi fost acolo , sa simti mirosul imbietor.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mare drag!
Asa este Licuta,ai dreptate in legatura cu fulgii de porumb.Pup draga mea!
RăspundețiȘtergereHahaha............simpatica foc draga Teo.Pupici dulci!
RăspundețiȘtergerePetronela este binevenita.
RăspundețiȘtergereMultumesc !Si eu iti doresc o seara minunata!
Intradevar asa este Sidy,ai perfecta dreptate.
RăspundețiȘtergerePup si seara buna!
Dia, pun un tacam si pentru tine si te astept cu mare drag.
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Lenutica!
RăspundețiȘtergerePup Mandala!
RăspundețiȘtergereHahaha............pup Aziz!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!
RăspundețiȘtergerece bune! imi ploua in gura cand le vad. mai faci un rand? sa vin si eu :)
RăspundețiȘtergereNu refuz o chifteluta crocanta, caci arata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergereCred ca m am asezat la masa cam tarziu........Portia mea nu este nicaieri!!.....Si aratau asa de bineeee......
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita si comentarie,Irina!
RăspundețiȘtergereCum sa nu Brandusa,mai fac.
RăspundețiȘtergereCristia si mai multe.Pup!
RăspundețiȘtergereElena-Cristina, imediat te servesc...........pup!
RăspundețiȘtergere