Caras cu lamaie si usturoi la cuptor

Nu-i asa ca va era dor de o portie de peste?.............iata ca am sosit si imediat va voi servi................pofta buna!

Ingrediente
1 caras(eu am avut unul de circa 1 kg)
1-2 linguri ulei de masline
sucul de la o jumatate de lamaie(eu am avut o lamaie mai mica)
1 lingurita cu boia..........dupa preferinta .....dulce sau iute
1 lingurita rozmarin
4-5 catei de usturoi
sare
piper macinat
Mod de preparare
Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs.
Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu acest amestec ungem  pestele atat pe interior cat si pe exterior.
Asezam pestele pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu ap si dam la cuptor.Daca mai ramane din amestecul de mai sus atunci din cand in cand mai ungem pestele cu acesta.Cand pestele este bine rumenit pe o parte il intoarcem si pe cealalta parte .Cand pestele este bine facut pe ambele parti se scoate pe un platou.Se serveste cald alaturi de o garnitura,o salata................eu am servit alaturi de o salata de fasole pastai cu usturoi si marar verde.


Pofta buna!

24 comentarii:

  1. da da, mie mi-e dor de o portie de peste!! Arata foarte apetisant. Voi incerca si eu carasul, pana acum nu am gatit.

    RăspundețiȘtergere
  2. waw,si inca ce dor mi-era de peste!da unde-i mamaliga?las ca o aduc eu!!
    pupici si o seara linistita!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuia sa scrii numele meu pe el sau sa-mi faci dedicatie:) mi-e dor de peste proaspat,la tine mereu gasesc retete perfecte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi ere chiar foarte dor,asa ca servesc.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mariaaa,saptamana trecuta am fost la pescuit,cu al meu barbat si am avut o captura doar de 3 kg de caras!Nu spun,pofta me-am facut-o,dar vazand la tineeeee.....iarasi ma prinse pofta!
    Cum vremea se mai racoresteeeee....cum pleaca barbatu'meu la pescuit si iarasi o sa-mi potolesc pofta!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Numai bun de pus pe masa in weekend ca tot se papa peste. DELICIOS!

    RăspundețiȘtergere
  7. Superrr, dar eu o sa servesc doar pastai!Pup si week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da...mie imi era pofta.De aceea am si luat un somn de vreo 3 kg si ceva sa-l fac pe maine.
    Si uite ca am gasit bunatate de peste la tine Medi.
    Te tzuc, duminica relaxanta !

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai, cum de mi-a scapat mie pestele asta delicios?:)Yummy, maine il fac:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Corina,bine ai venit la mine in bucatarie!Esti binevenita oricand si te astept cu mare drag!
    Carasul este foarte bun daca este proaspat.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ufffffffffffff,Lulu......pentru ca am facut acea salata de pastai de fasole am servit cu paine proaspata de casa.Dar daca vii tu cu mamaliguta e foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Miti,promit ca urmatorul peste iti va fi dedicat tie pentru ca stiu cat de mult iti place.Pestele proaspat nu se compara cu cel congelat dar cand nu am de unde alege si eu il folosesc.
    Pup cu drag si multumesc de vizita si comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Janet,pai nici eu nu ma satur niciodata de peste.......hihihi.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da,Alice in postul asta s-a mancat peste in fiecare sambata si duminica.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Rocs, tu pastai iar mama peste ca stiu ca ii place.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sidonia,ai facut somnul ca vin si eu la tine la masa.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes