Ingrediente
2 bucati scrumbie
zeama de la o lamaie
ulei de masline
sare
piper macinat
Pentru cartofii fondanti
4 cartofi
ulei
o cana supa de legume
unt cat o nuca
rosmarin
sare
piper
Mod de preparare
Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs.
In acest timp facem urmatorul amestec:zeama de lamaie,ulei,sare si piper macinat.
*Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust.
Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile.
Se incinge bine gratrul dupa care se pun scrumbiile pe el.Lasam sa se faca bine pe o parte dupa care intoarcem pe cealalta parte.Cand scrumbiile sunt bine facute si frumos rumenite se iau de pe gratar.
Sa nu va imaginati ca treaba cu gratarul a fost indeletnicirea mea.................hihihi................banuiti cine s-a ocupat ,da?
In timp ce George se ocupa cu grataritul eu m-am ocupat de garnitura..................curatam cartofii si ii taiem rondele mai grosute.Ii condimentam cu sare si piper.Punem la incins ulei ,adaugam cartofii si lasam sa se rumeneasca circa 3-4 min.la foc mare.Micsoram focul ,adaugam cateva fire de rosmarin si untul,intoarcem cartofii si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte dupa care adaugam supa de legume fierbinte .Lasam sa dea in clocot dupa care dam la cuptor pentru circa 15 min.Cartofii trebuie sa fie rumeniti la suprafata iar in interior cremosi.
Lichidul ramas poate fi folosit ulterior la prepararea diferitelor sosuri.
Se serveste scrumbia calda( peste care aruncam cateva capere) alaturi de cartofii fondanti.
Si nu uitati ..........merge si un pahar cu vin.
Pofta buna!
Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile.
Se incinge bine gratrul dupa care se pun scrumbiile pe el.Lasam sa se faca bine pe o parte dupa care intoarcem pe cealalta parte.Cand scrumbiile sunt bine facute si frumos rumenite se iau de pe gratar.
Sa nu va imaginati ca treaba cu gratarul a fost indeletnicirea mea.................hihihi................banuiti cine s-a ocupat ,da?
In timp ce George se ocupa cu grataritul eu m-am ocupat de garnitura..................curatam cartofii si ii taiem rondele mai grosute.Ii condimentam cu sare si piper.Punem la incins ulei ,adaugam cartofii si lasam sa se rumeneasca circa 3-4 min.la foc mare.Micsoram focul ,adaugam cateva fire de rosmarin si untul,intoarcem cartofii si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte dupa care adaugam supa de legume fierbinte .Lasam sa dea in clocot dupa care dam la cuptor pentru circa 15 min.Cartofii trebuie sa fie rumeniti la suprafata iar in interior cremosi.
Lichidul ramas poate fi folosit ulterior la prepararea diferitelor sosuri.
Se serveste scrumbia calda( peste care aruncam cateva capere) alaturi de cartofii fondanti.
Si nu uitati ..........merge si un pahar cu vin.
Pofta buna!
draga mea, dar unde cumperi tu scumbrii?eu nu am vazut aici nicaieri. am mancat in portugalia pe malul oceanului scumbrii abea scoase de pescari, delicios.puppp
RăspundețiȘtergereStela, scrumbiile astea le-am primit dar de obicei cumpar de la Carrefour,piata Moghiorosi.
ȘtergereScrumbiile intra in Dunare la inceput de primavara deci sezonul lor este prin martie-aprilie.Si mie tot proaspete imi plac cel mai mult,sunt grozav de bune.
Pup si seara buna!
Imi place mult scrumbia la gratar! Mi-ai facut pofta...
RăspundețiȘtergerePot sa spun ca scrumbia la gratar e preferata mea ,Cristina.
ȘtergereDeja este demult consumata asa ca si eu am o pofta nebuna de un gratarel cu scrumbie.
Medi, ma primesti la masa? Sti ca-mi place pestele, iar tie ti-a iesit si de data aceasta! Pup.
RăspundețiȘtergereLenutica,pai mai intrebi?Te astept cu drag!
ȘtergereSi eu pup!
Eu ador pestele si la tine gasesc tot timpul fel de fel de retete! Anul asta scrumbia a ajuns doar o data la mine. E un peste delicios, mai ales la gratar!Pup draga mea!
RăspundețiȘtergereStiu Teo ca si tu esti fan peste si ma bucur ca iti plac retetele mele.
ȘtergereSa stii ca si eu tot o singura data am mancat si eu anul acesta scrumbie.Este un peste care imi place tare mult si asa cum spui si tu mai ales pe gratar.
Seara minunata si pupici!
Arata minunata draga mea Medi !
RăspundețiȘtergereDar....eu am sa mananc minunatii cartofi fondanti, pe care trebuie sa-i incerc si eu....
La scrumbie vad ca ai mai multi doritori.
Te tzuc vecino !
Sidonia ,merita sa incerci cartofii,sunt sigura ca iti plac.
ȘtergerePupici si seara buna!
Adevarul e ca pestele e prietenul meu bun ,nu barfeste,nu te spune hahahahahaha,mie imi place foarte mult,Maria e super pestele tau si cartofii asisderea,felicitari tie si lui George ,prietenii mei dragi!va imbratisez cu mare drag:)
RăspundețiȘtergereHahaha.
ȘtergereMultumesc frumos draga mea Geta!
Pup si imbratisez !
Ador pestele, iar pe gratar este excelent!!!
RăspundețiȘtergerePup
Da,da,da............ai perfecta dreptate Simo!
ȘtergereSeara minunata!
Un preparat delicios ...sunt moarta dupa peste ! Foarte frumos prezentat!
RăspundețiȘtergereo seara buna ..te pup!
Multumesc frumos Nico!
ȘtergereTe astept la o portie cu mare drag!
Pup!
Medi dar un castron de mujdei si o mamaliga nu merge????ca sa fie stin cu vin!!
RăspundețiȘtergerePup draga mea si multa sanatate lui George!!
Multumesc tare mult,Lub!
ȘtergerePai cu ce merge mai bine acompaniat pestele decat cu mujdei si mamaliguta!
Imbratisari si pupice!
Wow arata genial pestele asta, sunt inebunita dupa peste asa ca o sa incerc si eu reteta asta cat de curand!
RăspundețiȘtergerePop Culture&Fashion Magic
Sara ai incercat reteta?
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita si te mai astept!
Seara minunata!