L-am confectionat pentru o zi de post dar merge de minune acompaniat de un ou ochi sau o bucata de friptura.
1 kg spanac proaspat
2 catei de usturoi
1 lingurita rasa cu boia iute
5-6 linguri cu ulei de masline
200 ml supa de legume
sare
piper macinat
Pentru sosul de rosii
3 -4 linguri ulei de masline
4-5 rosii mari si zemoase
200 ml suc de rosii
2 fire de ceapa verde
1-2 catei de usturoi
1 fir de rosmarin verde
1 foaie de dafin
1 lingurita zahar
sare
piper macinat
Mod de preparare
Curatam spanacul,apoi il spalam sub jet de apa rece in mai multe ape.
Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam o lingurita rasa de sare.Cand apa incepe sa colcoteasca punem frunzele de spanac si le oparim timp de 2-3 min.Frunzele de spanac fiind foarte fragede nu trebuiesc tinute prea mult la oparit.
Scoatem spanacul oparit cu ajutorul unei palete intr-o sita si il lasam la scurs dupa care il tocam marunt cu ajutorul unui tocator de lemn.Aceasta operatie o putem face cu robotul dar mie imi place mai mult cu tocatorul deoarece nu iese asa pastos.
Separat ne ocupam de "confectionarea" sosului de rosii
Intr-o cratita in care am incins uleiul punem ceapa taiata marunt,usturoiul dat prin presa,rosmarinul si foaia de dafin.Acoperim cu un capac si lasam pe foc mic , la inabusit ,circa 5 min.astfel incat ceapa si usturoiul sa se inmoaie fara sa se rumeneasca.Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete foarte mici si zaharul.Lasam sa fiarba pe foc circa 5 min dupa care adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa.Condimentam dupa gust cu sare si piper,indepartam foaia de dafin si crenguta de rosmarin.
Acest sos se poate pune peste spanac,amesteca si dat intr-un clocot tot amestecul sau poate fi servit separat,alaturi de spanac.
Pofta buna!
Bun tare si in varianta asta!
RăspundețiȘtergerePup
Pup si eu Simona!
ȘtergereVecinutoooooooo...arata tare fain !
RăspundețiȘtergereSa sti ca nu l-am combinat niciodata,pina acum cu rosii , dar...e o idee excelenta. Bravo !
Te imbratisez si te tzuc cu drag Medi !
Este pentru prima data cand prepar si eu asa si sa stii ca mi-a placut tare mult vecinico!
ȘtergerePup cu drag!
Si mie imi place asa ceva!!
RăspundețiȘtergereMa bucur,Lulu!
Ștergereunde ai gasit spanac proaspat, Medi? ca eu caut de ceva vreme...si nu se lasa vazut:)
RăspundețiȘtergerehahaha................reteta este de asta-primavara cand se gasea spanac proaspat!
ȘtergereImi place spanacul, deci imi place reteta ta!
RăspundețiȘtergereMa bucur!
ȘtergereO sa incerc si eu reteta ta, imi place spanacul! Week-end placut!
RăspundețiȘtergereToate cele bune si tie Cristina!
ȘtergereAi incercat reteta?
Pup!