Guguluf umplut cu dulceata de gutui



Am vazut undeva pe Gustos.ro o reteta asemanatoare..................... ce m-a incantat foarte mult a fost ideea ,pe care am preuat-o si eu  si pe care o impartasesc si voua celor care nu o stiti inca.
Ingrediente
6 albusuri
1 cana faina
1 cana zahar
1 praf de copt
1 esenta de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura cacao
un strop de sare
ulei pentru uns forma
faina pentru tapetat forma
Pentru umplutura
1 borcan de dulceata de gutui de 400 g
Pentru decor
frisca
ciocolata alba
 visine
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine cu o lingura de lemn.
Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam jumatate din aluatul pregatit mai sus, in forma.
In cealalta jumatate de aluat incorporam cacao si apoi turnam peste aluatul alb.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor ,la 180 grade pana cand prajitura este bine facuta(facem testul scobitorii)
Scoatem din cuptor ,lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem guguluful din forma si il taiem pe jumatate,orizontal.
Scobim partea de jos a gugulufului
umplem cu dulceata
Punem capacul

 si apoi ornam..........eu am folosit frisca,ciocolata alba si visine.
Pofta buna!

5 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes