Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Am "confectionat" acest chec cu mare drag pentru ca l.am servit alaturi de prieteni dragi....si cu siguranta va intrebati despre cine este vorba.Ei,bine ,tocmai din Iordania ,Tania si al ei sot Khalil.
Ne-a bucurat vizita lor si le multumim!!


Ingrediente
Pentru aluat
5 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
3 pliculete zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
coaja rasa de la o portocala mica
1 fiola esenta de lamaie
Pentru crema de ciocolata
300 ml frisca lichida
175 g ciocolata cu lapte
Mai avem nevoie
175 g gem de fructe de padure
ulei pentru uns forma
faina pentru tapetat forma
zahar pudra pentru pudrat checul
Mod de preparare

Prepararea checului
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie)si zaharul vanilat pana obtinem o bezea ferma.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam.
Adaugam coaja rasa(prin razatoarea mare) de portocala si esenta de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt,cernem si apoi incorporam in amestecul de mai sus.
Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de chec.
Dam la cuptorul preincazit ,la 180 grade, timp de circa 40 min.
Pentru a fi siguri ca este copt checul ,folosim metoda scobitorii.
Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit.
Cand checul este rece il scoatem din forma.
Prepararea cremei de ciocolata
Punem frisca lichida intr-un vas cu fund dublu si o dam la foc mic.
Inainte de a da in clocot adaugam ciocolata rupta cubulete ,tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolata este complet topita.
Lasam crema sa se raceasca dupa care o dam la frigider pentru cateva ore(2-3).
Dupa ce a stat la frigider mixam crema pana cand isi dubleaza volumul.
Asamblarea checului
Taiem checul in 3 felii pe orizontala.
Asezam prima felie,cea de jos ,pe un platou si o ungem cu gem.
Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata.
Acoperim cu cea de.a treia, ultima,felie de chec.
Pudram cu zahar pudra si inainte de servire dam checul pentru circa1-2 ore la frigider.
Va asigur ca este un deliciu.

Va invit la o felie si va doresc pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes