Rulada din piept de pui cu masline,ardei kapia si patrunjel

Intotdeauna mi-a placut tipul acesta de rulada aperitiv.Fie ca sunt din carne de pasare sau de porc,fie ca sunt umplute cu legume,cu oua,cu carne tocata sau pe principiul cu ce va place sau ce aveti prin frigider trebuie sa recunoastem ca sunt si gustoase si aspectoase.
Pentru ca am avut musafiri dragi,tocmai de la Amman ,m-am gandit la aceasta rulada din carne de pui umpluta cu fire de patrunjel verde,ardei kapia si doua feluri de masline.

Ingrediente
1 piepr de pui dezosat
1 ardei kapia
cateva masline negre feliate
cateva masline verzi umplute cu ardei gras rosu
cateva fire de patrunjel verde
ulei de masline
boia dulce
sare
piper macinat
Mod de preparare
Spalam ardeiul kapia ,il taiem pe din doua, il curatam de seminte si indepartam cotorul.Il taiem apoi in fasiute.
Maslinele verzi le taiem rondele.
Spalam pieptul de pui si il uscam cu un servet de bucatarie.
Taiem pieptul de pui in doua ,pe lungime.
Fiecare jumatate de piept de pui o taiem si pe ea in doua ,pe orizontala,si apoi o batem cu ciocanul de carne ,ca la snitele.
Condimentam fiecare bucata de carne in parte cu sare ,piper si boia.
Asezam pe fiecare bucata de carne in parte cate un fir de patrunjel,2-3 fasiute de ardei kapia ,cateva masline negre feliate si cateva masline verzi feliate.
Stropim ca cateva picaturi de masline si apoi rulam cat mai strans.
Legam fiecare rulou cu sfoara alimentara si apoi le ungem cu ulei de masline.
Asezam fiecare rulou pe cate o folie de aluminui si invelim.
Asezam rulourile intr-un vas de yena,turnam o cana cu apa si dam la cuptor la 180 timp de circa 45 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi indepartam folia de aluminiu.
Feliem si putem servi.

Pofta buna!

3 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes