Un dulce perfect, moale și pufos, numai bun de servit dimineața la o cafea, la micul dejun. Hai să vedem cum se "confectioneaza".... nimic greu!!!
Ingrediente
5 oua
150 g zahar
2 pliculețe zahar vanilat
150 g faina
30 ml ulei
zeama de la o lamaie mica
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita praf de copt
1 lingură esență de vanilie
2 linguri cu mac
Mai avem nevoie
zahar pudra pentru pudrat checul
Mod de preparare
Separam albușurile de galbenusuri.Pudram albușurile cu un praf de sare și începem sa mixam pana devin spumoase. Adaugam apoi zaharul vanilat și zaharul lingura cu lingura. Mixam pana ce obținem o bezea ferma.
Batem galbenusurile cu un tel și adaugam în fir subțire uleiul. Adaugam peste spuma de albușuri împreună cu coaja de lămâie și esență de vanilie. Amestecam pentru o bună omogenizare.
Cernem faina și o incorporat în aluatul de mai sus. Dizolvam praful de copt în zeama de lamaie și l incorporam în aluat.
Adaugam macul și amestecam.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu