Chec cu mac

Un dulce perfect, moale și pufos, numai bun de servit dimineața la o cafea, la micul dejun. Hai să vedem cum se "confectioneaza".... nimic greu!!! 

Ingrediente

5 oua

150 g zahar 

2 pliculețe zahar vanilat 

150 g faina

30 ml ulei

zeama de la o lamaie mica

un praf de sare

coaja rasa de la o lamaie

1 lingurita praf de copt

1 lingură esență de vanilie

2 linguri cu mac

Mai avem nevoie

zahar pudra pentru pudrat checul

Mod de preparare

Separam albușurile de galbenusuri. 

Pudram albușurile cu un praf de sare și începem sa mixam pana devin spumoase. Adaugam apoi zaharul vanilat și zaharul lingura cu lingura. Mixam pana ce obținem o bezea ferma. 


Batem galbenusurile cu un tel și adaugam în fir subțire uleiul. Adaugam peste spuma de albușuri împreună cu coaja de lămâie și esență de vanilie. Amestecam pentru o bună omogenizare. 

Cernem faina și o incorporat în aluatul de mai sus. Dizolvam praful de copt în zeama de lamaie și l incorporam în aluat. 


Adaugam macul și amestecam. 


 Captusim o tava de chec cu hârtie de copt și turnam aluatul. 
Dam la cuptor(preincalzit în prealabil) și ținem la copt circa 40 min. Facem testul scobitorii și când checul este bine făcut și frumos rumenit îl scoatem din cuptor și îl lăsăm sa se raceasca. 
Se pudreaza cu zahar pudra, se feliaza și se servește.


Pofta bună! 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes