Crema de zahar ars

Delicios de buna..................mmm.
Ingrediente 
8 oua 
200 g zahar 
pentru crema 
100-150 g zahar pentru caramel 
1 l lapte 
2 pliculete zahar vanilat 
coaja rasa de la o lamaie 
Mod de preparare
Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand acesta se caramelizeaza.Se inclina vasul astfel incat zaharul caramelizat sa acopere uniform peretii acestuia.Se lasa sa se raceasca.
Separat se amesteca bine ouale, zaharul,zaharul vanilat, coaja rasa de la lamaie si laptele.Acest amestec se pune in vasul in care am caramelizat zaharul.Intr-o cratita mai mare decat cea in care avem compozitia de crema de zahar ars se pune apa si apoi introducem in ea cratita cu compozitia de crema de zahar ars.Crema de zahar ars se prepara la bain-marie.
Se da la cuptor , incalzit in prealabil,circa 50 min, pana cand crema este inchegata.Se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca, se rastoarna si se da la frigider.Se serveste rece, ca atare sau cu frisaca, fructe confiate.Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Ce bine arata!
    Mi-ai amintit de copilarie... ce ne mai pregatea mama crema de zahar ars.Numai ca pe atunci nu imi placea, imi placea numai caramelul si marginile.
    Irinia soartei acum ca imi place nu pot manca din cauza ca ingrasa.
    Sa ai un sfarsit de saptamana placut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mult imi place!Si nu am mai facut de mult.
    Asta e, ingrasa nu ingrasa, eu mananc!
    Trec si eu acum la confectionat ceva dulce!
    O duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela mie mi-a placut dintaotdeauna crema de zahar ars............numai ca acuma o fac foarte, foarte rar(cred ca nu am mai facut-o de ani de zile)ca de -altfel si alte prajituri si asta asa cum spui tu din cauza ca ingrasa si nu sunt bune nici pentru diabet.Si daca ai stii cat de mult imi plac dulciurile ..........salivez si trec mai departe........!!!!!!
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mari, hai ca iti dau peste mana....ha,ha,ha.Mananci de pofta dar nu sa te saturi,da?
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes