Paine in vas de yena

O reteta foarte simpla dar tare gustoasa de paine.
Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta a fost Daniela al carui blog daca pana acuma nu l-ati urmarit va rog ca macar de-acum inainte sa o faceti pentru ca nu aveti ce regreta .Face niste painici minunate..............ce mai , e specialista.Uitati aici link-ul si va v-eti convinge http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/ Multumesc, Daniela!

Ingrediente
350 g faina alba
175 ml apa
20 ml ulei de masline
un pachet drojdie uscata
seminte de susan
sare
Mod de preparare
Coca pentru paine am framantat-o la masina de paine.Cand programul s-a terminat scoatem coca , o mai framantam noi putin si o asezam pe capacul unui vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu faina.Facem cateva crestaturi , presaram seminte de susan si putina faina si lasam la crescut acoperind cu un prosop de bucatarie.Dam apoi la cuptor si lasam pana se coace si rumeneste bine.Scoatem si infasuram painea intr-un prosop pana se raceste.Are un miez si o coaja foarte buna.
Minunata cu o cana cu lapte.
Pofta buna!

11 comentarii:

  1. Buna Maria
    Arata foarte bine, si ai dreptate este foarte buna, are un gust deosebit faptul ca se coace cu aburi care provine de la ea...

    Am facut-o si eu dar mai de mult, la cate rete fac nu am mai avut ocazia sa mai fac si painea asta.
    Aici iti las link-ul sa vezi si painica mea.
    http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2009/12/paine-in-vas-de-iena-pan-en-pirex.html
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniela, te rog sa incerci, nu vei regreta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela, ce bine ca ai aparut..........mi-ai improspatat memoria in felul asta...........ei bine aceasta painica am facut-o, dupa cum vad eu in poze ,undeva in vara anului trecut numai ca de-abia acuma am reusit sa o postez(eu sunt tare in urma cu postarile).Iar sursa de inspiratie pentru aceasta paine ai fost tu, asa ca voi mentiona acest lucru.Multumesc tare mult atat de vizita cat si de reteta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata,,,eu de cand cu imprastiatul casei nu mai am loc sa si coc,abia gatesc,,,,pe unde apuc,,,,,asa ca tare simtim lipsa painicii de casa,ca faceam zilnic,,,puppp!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte bine arata, paine de casa e mult mai santoasa si eu o fac tot la trei zile, faina reteta si simpla...

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este draga Maria, la inceput eu scriam retetele si mi-am dat seama ca uit sursa, acum mi le salvez, si adevarul este ca mi se ratacesc prin calculator... nu stiu cel putin pentru mine sant foarte multe retete care le vad si as vrea sa le fac.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut ca ai mentionat blogul meu, iti multumesc...
    Daca vrei nu mai arata mesajele, am vrut numai sa stii tu, in fine faci cum vrei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela, asa este ca painea facuta in casa nu se compara cu cea de cumparat?Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Miodrag, iti recomand aceasta reteta, este tare buna.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes