Crap la gratar cu sos salsa de rosii crudo

Pentru ca maine este ziua de Florii si se mananca peste m-am gandit sa va imbii cu aceasta reteta simpla dar foarte gustoasa.

Ingrediente
 2fileuri de crap
1/2 pahar cu vin alb
zeama de la o jumatate de lamaie
ulei de masline
rozmarin uscat
cimbru uscat
sare,piper
Pentru sosul salsa
2 rosii
1 ceapa rosie
1 ardei gras verde
1 ardei chili
1 catel de usturoi
ulei de masline
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper
Mod de preparare
Condimentam pestele cu sare si piper.
Intr-un vas amestecam vinul,zeama de lamaie,uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul.Introducem bucatile de peste in vas si lasam la rece, la frigider circa 30 min.
In acest timp preparam sosul salsa.Taiem rosiile si ardeiul gras cubulete mici. Ardeiul chili si usturoiul le taiem rondele mici . Ceapa o taiem marunt.Punem totul intr-un vas si amestecam.Adaugam apoi sucul de lamaie, putin ulei de masline si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Sosul este gata , ne ocupam acum de gratar.Scoatem bucatile de peste de la marinat, incingem bine gratarul si punem pestele pe el.Lasam sa se rumeneasca bine pe o parte si apoi il intoarcem pe cealalta parte.Cand este bine facut si rumen luam de pe gratar , il asezam pe un platou alaturi de sosul salsa si o garnitura.( eu am avut o garnitura de legume sotate).

Pofta buna!

12 comentarii:

  1. De data asta chiar vreau sa vin si eu la o portie de peste!!!! .... de asa ceva nu ma satur niciodata...in special de crap.
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. gata,toata ziua trec prin otopeniul ala,trebuie musai sa ne vedem !

    RăspundețiȘtergere
  3. Buuuuun,dar azi sarim peste masa cu peste,siant la munca,alta data!
    O zi cu mult soare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uffffffffffff...........de cand promiti Daniela ca vii.

    RăspundețiȘtergere
  5. am apa in gura deja!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes