Jambon de porc la cuptor



Delicios de bun!

Ingrediente
1 bucata de jambon de circa 800 g
1 pahar cu vin alb
ulei de masline
foi de dafin
boabe de piper
rozmarin uscat
boia dulce/iute (dupa preferinta)
sare,piper
Mod de preparare:
Spalam bucata de jambon, o condimentam cu sare si o punem intr-un vas.Acoperim cu apa, turnam vinul si adaugam cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin si rozmarin.Dam la foc mic si lasam sa fiarba circa 30 min., sub capac.Din cand in cand luam spuma.
Cand furculite intra usor in carne scoatem bucata si o asezam intr-un alt vas(eu am folosit vaul de lut).Stropim cu putin ulei de masline si condimentam cu piper proaspat macinat si boia.Adaugam cateva linguri din supa de carne in care a fiert si dam la cuptor.
Lasam pana cand se rumeneste bine.
Feliem si apoi servim alaturi de o salata sau o garnitura. George a preferat o salata de ghebe.

Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Daca eu dau ceva de la mine, tu dai de la tine?:))
    Foaaarte bine arata!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Foarte fain, frumoase culor, imi place...

    RăspundeţiȘtergere
  3. Asta inseamna troc , da Gaby?
    Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  4. ce bine arata, a iesit super si are o culoare asa cum ar trebui sa aibe o reteta reusita..parca, parca te indeamna sa o mananci pe nerasuflate :D

    RăspundeţiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes